IZBORNIKOVA PRESICA

GOTOVO JE S IZNENAĐENJIMA I NAGAĐANJIMA Ovo su igrači koje će Čačić voditi na Euro

Izbornik hrvatske nogometne reprezentacije Ante Čačić u Rovinju je objavio konačni popis od 23 igrača koje će voditi na EURO u Francuskoj (10. lipnja - 10. srpnja).
 Goran Sebelic / CROPIX

Sa šireg popisa od 27 igrača otpali su vratar Zagreba Dominik Livaković, branič Red Bulla iz Salzburga Duje Ćaleta Car, te veznjaci Sportinga iz Gijona Alen Halilović i zagrebačkog Dinama Domagoj Antolić.

"Ćorić i Rog su dobili prednost u odnosu na Halilovića i Antolića jer sam se vodio time kojima od ovih igrača će više štetiti boravak i neigranje u Francuskoj od onih kojima to neće predstavljati problem. Također, ovime sam htio nagraditi Ćorića i Roga za odličnu sezonu i zalaganje tijekom pripremnog razdoblja", rekao je izbornik Čačić.

"Porazgovarao sam s igračima i objasnio im odluku, odnosno koji su me kriteriji vodili. Ne bih želio da misle da neka siva ruka odlučuje o njima, a kao izbornik moram voditi računa o mnogočemu, kao i o tome tko će - s obzirom na visoko kvalitetne igrače koji će iznijeti najveći teret - morati ostati na klupi", nastavio je izbornik.

"Antoliću je bolje otići na pripreme s klubom, s obzirom da će teško izboriti mjesto u veznom redu, a uskoro ionako imamo novu akciju, početak kvalifikacija za SP u Rusiji. Ispred mladog ofenzivca Halilovića je sjajna karijera i smatram da je bolje da se odmori i pripremi za nove izazove. Znam da svi žele ići na EP, ali mora prevladati razum. Nisam pod pritiskom, ali kao netko tko je svaki dan s momčadi imam najbolji uvid u igrače i mogu se pogledati u ogledalo".

Iako je na treningu u utorak dobio jak udarac u gležanj, na popisu je svoje mjesto ipak zadržao pouzdani stoper Vedran Ćorluka iako će se točno stanje njegove ozljede znati u srijedu nakon što se obavi magnetska rezonanca.

Hrvatska će na EURU igrati u skupini D s Turskom, Češkom i Španjolskom. Protiv Turske će igrati 12. lipnja na stadionu Park prinčeva u Parizu, protiv Češke 17. lipnja u Saint-Etienneu, a protiv Španjolske 21. lipnja u Bordeauxu.

Plasman u osminu finala izborit će dvije prvoplasirane reprezentacije iz svake skupine, te još četiri najbolje trećeplasirane selekcije.

Plasman u osminu finala izborit će dvije prvoplasirane reprezentacije iz svake skupine, te još četiri najbolje trećeplasirane selekcije.

REPREZENTACIJA HRVATSKE,

VRATARI: Danijel Subašić (Monaco), Lovre Kalinić (Hajduk), Ivan Vargić (Rijeka)

OBRANA: Darijo Srna (Šahtar), Šime Vrsaljko (Sassuolo), Vedran Ćorluka (Lokomotiv Moskva), Gordon Schildenfeld (Dinamo Zagreb), Tin Jedvaj (Bayer Leverkusen), Domagoj Vida (Dinamo Kijev), Ivan Strinić (Napoli)

VEZA: Luka Modrić (Real Madrid), Ivan Rakitić (Barcelona), Ivan Perišić (Inter) Marcelo Brozović (Inter), Mateo Kovačić (Real Madrid), Milan Badelj (Fiorentina), Ante Ćorić (Dinamo Zagreb), Marko Rog (Dinamo Zagreb)

NAPAD: Mario Mandžukić (Juventus), Nikola Kalinić (Fiorentina), Marko Pjaca (Dinamo Zagreb), Andrej Kramarić (Hoffenheim), Duje Čop (Malaga)

---------------------------------------------------------------------------------------------------

PRIJENOS PRESICE UŽIVO

21:15 - "Ćorić i Rog su mi skrenuli pozornost na sebe u mladoj reprezentaciji", objasnio je Čačić o dvojici igrača za koje se odlučio da ostanu na spisku za Euro.

21:03 - Na presici je Čačić potvrdio ono što smo neslužbeno doznali. "Iz obrane je otpao Duje Ćaleta-Car, iz vez Domagoj Antolić, a iz napada Alen Halilović", rekao je Čačić.

20:55 - Prema neslužbenim informacijama koje doznajemo uoči službene presice osim Livakovića s popisa su otpali Halilović, Antolić i Ćaleta Car.

20:40 - Neposredno uoči Čačićeve presice procurila je informacija o ozljedi Vedrana Ćorluke. Navodno je riječ o gležnju, a točna težina ozljede bit će poznata nakon magnetske rezonance.

20:20: Pratite na Jutarnjem listu hoće li nas Ante Čačić iznenaditi u 21 sat. Malo iznenađenje svakako se dogodilo u anketi JL-a, gdje je prvi favorit za otpadanje s popisa Domagoj Antolić, drugi Duje Čop, a treći Ćaleta-Car.

U Vašem izboru Antolić je dobio 81.3% posto vaših glasova, Čop 66.2%, a Ćaleta-Car 61.6%. Za Marka Roga glasalo je 34.2% čitatelja, za Antu Ćorića 31.9%, dok je Alen Halilović dobio najmanji broj glasova - 23.9%.

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Jedinstveni navijački sadržaj pronađi na Navijačnici.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
07. svibanj 2024 02:57