SVE DOGOVORENO

Hajduk doveo pojačanja: Za 420.000 eura i Ahmada Sharbinija kupili Maglicu i Bellea

 Goran Sebelić/CROPIX

Anton Maglica u srijedu će potpisati četverogodišnji ugovor s Hajdukom na Poljudu. Osječki napadač, rođen pred 20 godina u Brčkom, veliko je pojačanje i perspektiva Bijelih. I nije jedino pojačanje, jer Hajduk je riješio i Kamerunca Henrija Bellea stvorivši novi tandem 'špiceva’ kojim ponovno vraćaju ulogu favorita za većinu HNL-a. Još da ostane Ante Vukušić, bio to sjajan tercet napadača, ali nije realno prizivati nemoguće. Vukušić je u izlogu, pitanje je dana kada će realizirati prodaju ovog ljeta. Stoga treba računati da su Maglica i Belle igrači koji se pišu kao prva pojačanja.

Zanimljivo je da je novi napadački tandem u Hajduk doveden u suradnji predsjednika Maleša i Nadzornog odbora. Jedan posao obavio je čelnik Uprave na odlasku, a drugi Nadzorni odbor. Ljubo Pavasović-Visković prvi je zapazio Maglicu, krenuo u posao koji će za nekoliko dana dobiti i službeni kraj u poljudskom Bijelom salonu. Ali, konačni pečat stavio je Jako Andabak. Ne, nije Jako sponzor koji je platio 300.000 eura, već je finiširao pregovarački dio u angažmanu Maglice. Osječki napadač tako je doveden pod plaštom Nadzornog odbora, a odštetu će platiti neimenovani sponzor. U Hajduku će samo reći “nije Andabak platio, našli smo način kako pokriti odštetu”, no nije tajna da je Andabak jamac za tih 300.000 eura.

U svakom slučaju, “operacija Maglica” izvedena je u maniri nekadašnjih velikih transfera. Tjedan dana igrač je bio “sklonjen” na sigurno mjesto. Ni danas se još ne zna je li bio u svojoj Bijeloj pokraj Orašja, u Baškoj Vodi ili Makarskoj. Ali sada je sigurno da će ovoga tjedna biti u Splitu.

Mjesec i pol dana trajala je bitka za Bellea. Još sredinom svibnja predsjednik Maleš otišao je u Pulu na razgovor s trenerom Istre 1961 Igorom Pamićem. U tom trenutku iz Pule su stizali posprdni komentari tipa “prije će Andrić u Istru, nego Belle u Hajduk”. Međutim, jedno su želje i snovi, a drugo stvarnost. Stiže Belle sljedećeg tjedna, oblači bijeli dres i postaje novi napadač splitske momčadi.

Pouzdane informacije govore da je, kao i slučaju Maglice, izbrisana opcija arbitraže, a na scenu je stupio dogovor prema kojem će Puljani inkasirati 120.000 eura odštete i dobit će Ahmada Sharbinija kao novog napadača. Belle je Maleša oduševio u veljači ove godine kada je na Poljud odigrao kvalitetnu utakmicu u dresu Istre (1:1) postigavši i pogodak koji je na startu proljeća limitirao velike ambicije Bijelih. Zato je posao glede dovođenja Bellea Maleš shvatio kao “oproštajni poklon”.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
11. svibanj 2024 04:14