OBITELJSKI PROJEKT

HAJDUKOV WUNDERKIND Joško Vlašić: 'Intrigira me gdje Nikola može otići, još je sve maglovito'

Za Nikolu je vrlo bitno što nije impresioniran ni sa kim i ni sa čim - rekao je tata Joško
 Vojko Bašić / CROPIX

Joško Vlašić pozorno prati razvoj sina Nikole, najmlađeg člana uspješne sportske obitelji čija je perjanica atletičarka Blanka. Naravno da je poznati stručnjak za kondicijsku pripremu zadovoljan što je njegov sin potpisao ugovor s Hajdukom , to je korak kakav je Joško davno predvidio.

- To je fantastičan korak, mislim da je pao zastor na jednom činu i da se diže zastor na drugom činu njegove karijere. Obitelj i još puno ljudi sudjeluje u ovom projektu, tu je i Hajduk te njegovi treneri koji daju ogromni obol svemu. Stvaranje igrača za prvu momčad je kompleksan posao i mada su Nikola i njegova dvojica kolega sada potpisali ugovor još je bezbroj pitanja nad glavom. Još je sve maglovito, trebat će puno rada i ostalih okolnosti da dođemo do onog što želimo - smatra Joško Vlašić. Njegov udio u nogometnom razvoju sina je vrlo velik, od malih nogu sudjeluje u trenažnom procesu.

- Nikola bilježi kontinuirani uspon, dosta zanimljiv jer se u njegovoj transformaciji može dogoditi još puno dobrih stvari. Intrigira me gdje to može otići. On ima kontinuitet dobrih igara, a svaka utakmica nam otkriva nešto novo. Za Nikolu je vrlo bitno što nije impresioniran ni sa kim i ni sa čim, na travnjak ulazi bez ikakvog respekta prema bilo kome i to je komponenta koja je zanimljiva. Zadovoljan sam kako se razvija, ovo što slijedi je velika scena i imat će podršku obitelji koju je imao do sada. Naravno, tu je i Hajduk i svi treneri koji će ga voditi, puno je toga što utječe na konačni razvoj. Najvažnije je da se to može dogoditi - zaključio je tata Vlašić.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
11. svibanj 2024 21:15