OBRAČUN U DUGOPOLJU

HNS POKRENUO POSTUPAK PROTIV ŠUPRAHE Hajduk: Izbacite ga iz nogometa!

 Jakov Prkic / CROPIX

Nikad se tako nešto nije dogodilo u povijesti, da je fizički napadnut predsjednik Hajduka, pa to još tu pred Splitom, u Dugopolju, i to od strane jednog nogometnog funkcionera. Nakon incidenta u kojem je Alojzije Šupraha, a on je šef nogometnog saveza Županije splitsko-dalmatinske, fizički napadao predsjednika Hajduka Marina Brbića logično je upitati: Što je sljedeće? I u kakvu se to močvaru pretvorio hrvatski nogomet?

Svega smo se nagledali u našem nogometu, pa i toga da jednog Hajdukova trenera nepoznati napadači pretuku pred kućnim pragom ( Luka Bonačić), ali ovo što se dogodilo u četvrtak u Dugopolju stvarno je presedan. Alojzije Šupraha završio je pred prekršajnim sucem zbog nanošenja lakših tjelesnih ozljeda Marinu Brbiću, kojem je od udaraca u glavu potekla krv, pa je morao potražiti liječničku pomoć.

Najluđe je što je Šupraha u iskazu pred sucem negirao napad na Brbića, pa će se ispitati svjedoci i zatražiti uvid u snimke nadzorne kamere. Samo da ne ispadne da je Brbić sam sebe ozlijedio ili da se spotaknuo na parkiralištu. Policija je protiv Alojzija Šuprahe podnijela optužni prijedlog zbog narušavanja javnog reda i mira, a nakon incidenta mu je izmjereno 0,5 promila alkohola. Policija je u optužnom prijedlogu navela kako se sve dogodilo u 20.20 sati, u Ulici Matice hrvatske u Dugopolju.

Tamo je na parkiralištu Šupraha prvo verbalno vrijeđao, a onda i fizički napao Marina Brbića. U jednom momentu je Šupraha Brbića udario u glavu kroz otvoren prozor njegova automobila lakše ga ozlijedivši. - Šupraha se sada pokušava izvući na sve načine, a valjda bi ozljede i trag krvi ipak trebale biti dokaz njegova napada, kaže Brbić.

Hajduk će Šuprahu prijaviti Disciplinskoj komisiji HNS-a, a Brbić razmišlja i o podizanju privatne tužbe protiv njega. Šupraha je pak izjavio: - Protiv Brbića nemam ništa. Žao mi je da sam doveden u taj kontakt. Hajdukova šefica Nadzornog odbora profesorica Branka Ramljak zgrožena je ovim događajem. - Bilo bi moralno da Alojzije Šupraha odstupi sa pozicija na kojima djeluje, poručila je Ramljak.

Osim što je prvi čovjek nogometnog saveza Split, Šupraha je savjetnik za sport u županiji Splitsko-dalmatinskoj, a njegov šef, župan Zlatko Ževrnja, kazao je: - Žao mi je što se to dogoodilo. Takvo ponašanje je nedopustivo. Čekam Šuprahino izvješće i nakon konzultacija sa pravnicima odlučit ću o sankcijama.

Šupraha je Šukerov čovjek za Split pa će biti zanimljivo vidjeti kakva će biti reakcija HNS-a, hoće li Šuprahu povesti u Brazil ili će ga suspendirati. Iz Hajduka poručuju da Šupraha više nema što raditi u nogometu... O razlozima se nagađa, pa se tako i spominje da je Šupraha pobjesnio na Brbića, jer njegov nećak koji igra u kadetima Hajduka ne dobija šansu, ali tu priču su nam demantirali treneri u omladinskom pogonu, koji tvrde da mladić ima isti tretman kao i ostali, a to što nije igrao neko vrijeme uzrokovala je ozljeda.

S druge strane antagonizam je prisutan još otkako je Šupraha pobijedio Brbića u izbora za šefa lokalnog saveza, a bivši nogometni sudac etiketiran je u Splitu kao Mamićev "Trojanski konj"...

Savez pokrenuo postupak protiv Šuprahe

Povodom incidenta koji se u četvrtak dogodio u Dugopolju, kada su se sukobili član Izvršnog odbora HNS-a Alojzije Šupraha i predsjednik Hajduka Marin Brbić, Disciplinska komisija HNS-a pokrenula je disciplinski postupak protiv Alojzija Šuprahe i zatražila njegovo očitovanje. Tijekom postupka prikupit će se saznanja o predmetnom događaju i sukladno njima donijet će se odgovarajuća odluka, objavljeno je u petak na internetskom portalu Hrvatskog nogometnog saveza.

"Hrvatski nogometni savez ističe da osuđuje sve oblike verbalnog i fizičkog nasilja, a osobito ako u njemu sudjeluju nogometni djelatnici. Hrvatski nogometni savez u svakoj prilici poziva na toleranciju i fair-play, što očekuje i od svih članova nogometne organizacije. Bilo kakvo nasilno rješavanje sporova je neprihvatljivo", objavio je HNS.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
14. svibanj 2024 07:35