SRUŠIO XAVIJA S TRONA

Iniesta najbolji playmaker, Modrić niti među 15

Nogometaš Barcelone i španjolske reprezentacije Andres Iniesta najbolji je playmaker svijeta prema izboru Instituta za nogometnu povijest i statistiku (IFFHS) iz Kölna...

U anketi IFFHS-a su sudjelovali odabrani novinari i nogometni stručnjaci sa svih kontinenata, a njihov je izbor najboljeg razigravača u 2012. godini je 28-godišnji veznjak katalonskog kluba. Odabir i nije iznenađenje kad se uzme u obzir da je Iniesta proglašen najboljim igračem lanjskog Eura, nogometašem godine u izboru UEFA-e, a bio je i finalist u utrci za Zlatnu loptu.

Iniesta je na tronu naslijedio klupskog i reprezentativnog suigrača Xavija Hernandeza koji je slavio četiri godine zaredom, a ovom je prilikom zauzeo drugo mjesto. I treće je mjesto pripalo Barceloninom igraču, ujedno i najboljem nogometašu svijeta Lionelu Messiju. Iako nije klasični playmaker, osim što nemilice zabija golove, Argentinac i razigrava suigrače što je prepoznao i žiri IFFHS-a.

Krug petorice najboljih zatvaraju talijanski reprezentativac i član Juventusa Andrea Pirlo, te njemački veznjak Real Madrida Mesut Özil. Njegovog klupskog suigrača, hrvatskog reprezentativca Luke Modrića, nema među najboljih 15.

Najbolji playmakeri svijeta prema izboru IFFHS-a:

1. Andres Iniesta (Barcelona/Španjolska) 146 bodova

2. Xavi Hernandez (Barcelona/Španjolska) 128

3. Lionel Messi (Barcelona/Argentina) 98

4. Andrea Pirlo (Juventus/Italija) 87

5. Mesut Özil (Real Madrid/Njemačka) 43

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
12. svibanj 2024 04:13