ZIMA IZ SNOVA

Iz Sao Paula stigao poziv: Dinamo ide na pripreme i turnir u Brazil, domaćin sve plaća

 Damir Krajac / CROPIX

Svako zlo za neko dobro, tako kaže poslovica. Pa ako Dinamo već neće prezimiti u Europi, barem će se većini igrača i treneru (tko god to bio) ostvariti dječački snovi. Naime, Modri će se ove zime pripremati u - Brazilu! Senzacija, svakako, s obzirom da se već nekoliko mjeseci znalo da će Dinamo prvi dio priprema odraditi u Međugorju, a drugi, nakon godinu pauze, ponovno u Turskoj. No, onda je stigla ponuda koju u Maksimiru nisu mogli odbiti.

Poziv na turnir u Sao Paulu, svi troškovi boravka i priprema momčadi (vjerojatno dva tjedna) bit će plaćeni, a još će Dinamo dobiti nešto novca za nastup na turniru. Jedina je prepreka bila mogućnost da Dinamo i na proljeće igra u Europi, tada radikalna promjena klime u siječnju ne bi bila baš dobrodošla, no, kako se izgledi da će se to dogoditi mjere u promilima, Dinamov odlazak u Brazil prakitčki je riješena stvar. Ostaje još definirati nekoliko detalja, međutim, doista bi bilo čudo da se sve izjalovi, a Dinamovi igrači ne dožive nešto što će teško ikad više doživjeti. Pripreme u Brazilu, to je nešto što se stvarno ne smije propustiti. I još će k tome klub zaraditi. Kao da se netko šali...

Kako su u Maksimiru ovu informaciju držali dobro 'zabarikadiranu’, valjda je iz predostrožnosti ne želeći proglasiti službenom, teško je otkriti s kojim će klubovima Modri igrati na tom turniru. Poznato je da u Brazil na pripreme u to vrijeme dolaze brojni klubovi s Dalekog istoka, iz Koreje, Japana, Kine..., vjerojatno će netko od protivnika biti iz tih zemalja, a nije isključeno da Modri odmjere snage niti s nekom od brazilskih momčadi. Na kraju, nije niti presudno, bit će to iskustvo za cijeli život.

Dok sve ne bude i službeno objavljeno, nije poznato gdje će Dinamo odraditi nastavak priprema, hoće li se po povratku u Zagreb Modri zaputiti u još neku inozemnu destinaciju poput Turske ili Portugala, ili će ipak nastaviti tradiciju i doći u Međugorje. Sve će ovisiti i o klimatskim kretanjima, odnosno o stanju terena u Mađugorju. No, o tom potom, ionako trenutno svi razmišljaju samo o Brazilu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. svibanj 2024 10:07