NIKICA DRMA ŠKOTSKOM

Jelavić: Žao mi je što sam propustio feštu u Splitu

Napadač Glasgow Rangersa brzo se vratio u golgetersku formu nakon tri mjeseca stanke zbog ozljede
Bratislava, Slovacka, 110810.Stadion Pasienky.Medjunarodna prijateljska nogometna utakmica Slovacka - HrvatskaNa fotografiji: Nikica Jelavic.Foto: Ronald Gorsic / CROPIX
 Ronald Gorsic / CROPIX

ZAGREB - Posljednji put smo Nikicu Jelavića vidjeli na štakama. Umjesto na travnjaku Ibroxa, gdje je njegov Rangers igrao “derbi svih derbija”, Jelavić je s društvom gledao kako Grk Samaras “šamara” njegove suigrače. Odmah kraj njega štake. Neugodna uspomena na okršaj s Ianom Blackom, stoperom Heartsa, koji ga je lišio nogometa gotovo tri mjeseca.

- I, zamisli, majstor dobije samo žuti karton - četiri mjeseca nakon toga još uvijek s dozom nevjerice u glasu priča napadač Rangersa. Nakon što je u subotu dao tri komada vrataru Motherwellu, u nedjelju je osvanuo u Zagrebu.

- Žao mi je što sam propustio feštu u Splitu. Vidio sam da je bilo fantastično.

U metropolu je stigao kako bi sredio dokumente za nedavno rođenu kćer, ali i posjetio prijatelje. Često se u razgovoru vraća na start Blacka, od kojeg mu se očito zamračilo.

- Ja bih ga kaznio pauzom dok god se ja ne oporavim - otelo mu se u jednom trenutku.

- Ali to je Škotska, tko nije spreman, nema ga ni na mapi.

Na svu sreću, Jelavić je itekako “unutra”. Od povratka je zabio četiri gola. Da nije bilo ozljede, vjerojatno bi zaostatak za Celticom bio manji. Ako bi ga uopće bilo.

- Znao sam da tehnički mogu, ali bojao sam se tog mentaliteta. Evo, nedavno je kod nas stigao El Hadji Diouf koji se čudio i pitao: “Pa jel’ moguće da se ide ovako oštro?” A on je skoro deset godina igrao u Engleskoj.

A u Engleskoj je i Nikola Kalinić. Mnogi tvrde da će upravo tandem Jelavić - Kalinić predovoditi napad Hrvatske na Euru 2012.

- Ne očekujete valjda da hvalim samog sebe - izbjegao je “minu” Jelavić.

Dobro, nije tajna da ste u formi - probali smo okolnim putem.

- Uvijek kažem: hvala Bogu što imamo tolik broj kvalitetnih napadača pa neka izbornik ima slatke muke.

Za takvo duševno stanje Slavena Bilića zasluge nosi i pobjeda protiv Čeha.

- Bili smo dobri. Ipak je to reprezentacija s puno iskustva.

Sjajna je to uvertira za Gruziju i utakmicu odluke.

- Nama, izgleda, svaka nosi taj predznak. Prije smo to pričali za Izrael, sada za Gruziju. Igraju doma i nezgodni su, ali zna se tko smo i što smo mi - jasan je Jelavić.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
10. svibanj 2024 12:37