NIKAD ISPRIČANA PRIČA

Kako je jedan telefonski poziv izmjenio povijest: Ronaldinho uopće nije trebao igrati za Barcu

Ronaldinho
 Lars Baron/Bongarts / Bongarts/Getty Images

Legendarni brazilski virtuoz i bivši nogometaš Barcelone Ronaldinho, otkrio je kako još nema namjeru završiti bogatu karijeru. Bivši najbolji nogometaš svijeta i jedan od najtalentiranijih igrača u povijesti sporta već je nekoliko mjeseci bez kluba, ali ne namjerava odustati. Bivši veznjak PSG-a, Barcelone i Milana istaknuo je kako je zasad fokusiran uglavnom na promociji nogometa, ali bi u drugom dijelu godine trebao pronaći novi klub.

Tridesetšestogodišnji Brazilac nikada nije igrao u Premier ligi, iako je interes za njegove usluge postojao.

- Sve se odvijalo jako brzo. Moj dobar prijatelj Sandro Rosell kandidirao se za člana Uprave Barcelone 2003. godine i tada me špitao želim li doći na Nou Camp ukoliko pobijedi na izborima. U tom trenutku sam bio na korak do dolaska u Manchester United, nedostajali su samo neki detalji. Ali, tada me je Sandro pozvao i rekao kako će vrlo vjerojatno pobijediti, ostalo znate - kazao je Ronaldinho.

Osim titula s Grêmiom, Barcelonom, Milanom i Flamengom, kao i pehara Lige prvaka, Klupskog svjetskog prvenstva i Copa Libertadoresa, Ronaldinho je osvojio i Svjetsko prvenstvo 2002. sa reprezentacijom Brazila i Copa Americu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 06:38