TAKTIČKA ANALIZA

KAKO SU IGRALI Novi dinamovac bio je besprijekoran, a Kalinić je pokazao zašto je moderna 'devetka'

Bugari, shodno najavama njihova izbornika Peteva "da se ne znaju braniti", postavili su se u plitkih 4-4-2 s obrambenom četvoricom i do 40 metara od vratiju
 CROPIX

Ante Čačić u debiju na klupi Hrvatske nije dopustio nikakvo iznenađenje te je logičnim odabirima i odlukama rutinski iskoristio kvalitativne prednosti svoga kadra za uvjerljivu pobjedu.

Hrvatska je povela prije nego se moglo vidjeti potvrda najavljenih Čačićevih taktičkih zamisli, no i nakon ranog pogotka kojim su si skinuli nervozu naši su težili visokom napadanju bugarske zadnje linije i njihova vratara, stoperi su se dizali do centra, pa i preko, a prednji bočni ulazili u sredinu kako bi otvorili prostor za pridodavanja naših bekova.

Plitka formacija

Bugari, shodno najavama njihova izbornika Peteva “da se ne znaju braniti”, postavili su se u plitkih 4-4-2 s obrambenom četvoricom i do 40 metara od vratiju. Plitkom formacijom željeli su zakrčiti sredinu terena za kombiniranje našeg trojca vezista, no naši su to očekivali i preko Modrića mijenjali strane i isprobavali prolaznost preko oba boka.

Nakon 20-ak minuta Perišić i Pjaca su zamijenili strane na krilima i to je izgledalo opasnije po bugarska vrata. s druge strane, bugarska ‘desetka’ Ivelin Popov vraćao se duboko u svoj vezni red kako bi napravio višak, pokušavali su i Bugari preko svoje bolje, desne strane, no debitant Pivarić bio je besprijekoran.

Modrić izašao

Nakon njegove osvojene lopte u skoku naši su u četiri poteza zabili drugi pogodak pred odlazak na odmor, kad se zorno vidjelo zašto je Kalinić moderna ‘devetka’, a Rakitić korisniji kao ‘desetka’ nego daleko od vratiju.

U drugi dio gosti su krenuli dvojicom novih, a Čačić je odlučio odmoriti Modrića i uveo Badelja, formacija je ostala ista.

Ubrzo ulazi Čop, koji je zauzeo Pjacin položaj, na lijevoj strani, a izlaskom Ivelina Popova gosti kao da su se predali, što je ubrzo u svom stilu iskoristio Kalinić.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. svibanj 2024 07:12