I SLUŽBENO U UKRAJINI

Kalinić potpisao za Dnjipro: 'Što će mi sjaj Premier lige, ako ne igram!?'

Sa 23 godine pogubno je sjediti na klupi ili tribini. Što će mi sjaj Premier lige, zaista atraktivna nogometna stvarnost, ako ne igram!? - kazao nam je Nikola Kalinić
 fcdnipro.ua

Nikola Kalinić u Engleskoj je igrao malo ili na preskoke, ukupno nedovoljno da napreduje i učvrsti stečeni reprezentativni status. Naposljetku je reagirao racionalno, želio je otići iz Blackburna jer...

- Zato jer sa 23 godine pogubno je sjediti na klupi ili tribini. Što će mi sjaj Premier lige, zaista atraktivna nogometna stvarnost, ako ne igram!? - kazao nam je Kalinić.

Kad se pojavio Dnjipro?

- Nakon utakmice s Gruzijom u Splitu odmah su mi dali do znanja da me žele. Imao sam ponudu Fulhama, javio se i Sunderland te još neki premierligaši koji su me htjeli na posudbu. No, u Blackburnu su odmah kazali da dolazi u obzir samo prodaja u inozemstvo. Postavili su visoku cijenu za Englesku, 10-12 milijuna funti, čime su samo potvrdili takav stav jer taj novac nitko realno ne bi platio.

Dnjipro je bogat i ambiciozan klub?

- Postavili su se konkretno i jasno. Kad su s Englezima dogovorili odštetu od 7 milijuna eura plus 25% od sljedećeg transfera bilo je sve gotovo, jer sam se ja već prije dogovorio za moje uvjete. Vrlo sam zadovoljan tim ugovorom kojim ću četiri sezone biti vezan za ukrajinski klub.

Potom se možda i vratite u lige Petice?

- To je uvijek opcija, ali sada sam koncentriran samo na Dnjipro i ne želim više išta razmišljati osim kako da igram što više i što bolje. Ovo mi je jako važna sezona, ona se završava Eurom 2012., na kojem će, siguran sam, nastupati i Hrvatska, pa želim biti protagonist te priče. Motiva i entuzijazma za velike stvari mi ne manjka!

Što znate o novom klubu?

- Dovoljno za sada. Strinić mi je puno toga ispričao pa sam shvatio da je Dnjipro odlično organiziran klub koji se stalno nalazi prvi vrhu, ali nikako da iskorači na njega. I Srna mi je kazao da je to odlično rješenje za mene. Imamo odličnog trenera, Juande Ramosa, s kojim ću, siguran sam, još napredovati. Činjenica da me on posebno htio puno mi znači. Jedva čekam da počnem uzvraćati na tu podršku. Puno su me platili i time pokazali koliko me cijene.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. svibanj 2024 18:21