VELIKI DERBI NA KANTRIDI

KANTRIDU ČEKA SPEKTAKL Matjaž Kek: 'Europa je lijepa priča, ali meni je već gušt igrati protiv Dinama!'

'Dinamo ima najjaču momčad otkako sam trener, ali ni Rijeka nije tako loša'
 Tomislav Krišto/CROPIX

Pred Riječanima je nakon gostovanja u Liegeu , kako poručuje prvi čovjek struke, još jedna "europska utakmica"...

- Ne treba puno riječi trošiti o Dinamu. Kada su u mogućnosti sastaviti takvu momčad, koja je nakon Superkupa još uigranija, onda stvarno možemo reći da nam u goste stiže veliki protivnik. Evo nam prilike, evo nam izazova...

Susret protiv Standarda neće ostaviti traga na momčad koja se dosta fizički i psihički potrošila.

- Opterećenja su normalna stvar, takav život živimo. Zašto ne bi Kek, Kramarić, Krstanović, Kvržić... imali pravo na loš dan, na pogrešku? Ja zaista ne poznam pojedinca ili momčad koji su uvijek na visokom nivou. Kvalitetu mojih igrača, koja je dokazana, nikada neću staviti pod upitnik. Bit će, naravno, uspona i padova. Za mene je Liege arhiviran. Meni je trenutno veći problem gdje ću trenirati, odraditi kvalitetnu pripremu za derbi. Ne podcjenjujem nikoga, ali meni je puno veći gušt igrati protiv Dinama, nego protiv Standarda. Inspiriran sam do maksimuma za večerašnju utakmicu.

Soudani je rumunjskoj Astri zabio dva pogotka glavom, Rijeka je na isti način u dva navrata kapitulirala u Liegeu?

- Dodatno upozorenje! Golovi su plod uigranih akcija, ima u Dinamu toga dosta. Ja uvijek kažem da treba prvo doći do prekida. Soudani je kvalitetan igrač, uz sve ostale u redovima gostiju. Bilo bi nekorektno istaknuti samo jednog pojedinca. Modri imaju individualnu kvalitetu koja se skrasila u momčad, nam je to sigurno veliki izazov. I kada imaš mogućnosti, ne samo financijske, treba znati skautingom pronaći igrače, to je veliki kompliment Dinamu.

Modra momčad prepuna je stranaca, no Rijeci će prijetiti hrvatskom veznom linijom. Brozović, Ademi, Antolić...

- Odlični igrači! Iako je ne vjerujem da će igrati sva trojica. Mi u sredini terena imamo problem, Jajalo zbog tri žuta kartona nije u konkurenciji. Trebat će zaustaviti protivničku veznu liniju. Da ne nabrajam ostale u redovima Dinama, naprijed Čopa i Soudanija, zatim Pivarića i Pinta koji opasno nadiru po bokovima... Sigurno bar za klasu, ako ne i za dvije jača momčad od Standarda.

S druge strane travnjaka bit će, dakle, najjači Dinamo od kada je Matjaž Kek na Kantridi?

- Po imenima koja se najavljuju, da. Ali ni Rijeka nije tako loša kako što bi neki sada htjeli prikazati.

Kvarner derbiju prijeti kišom...

- Krasan termin utakmice, samo neka nebo "stane". Susret je ovo koji inspirira, nudi priliku za dokazivanje na igralištu i izvan njega. I sa zapada i s istoka bit će "veselo". Čeka nas "pravi" ogled.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. svibanj 2024 23:48