PROMJENE NAKON FIJASKA

KATASTROFA U EMIRATIMA Mini Vatreni se vraćaju kući, Pavlović zamijenio Gudelja

 Josko Ponos/ CROPIX

Hrvatska reprezentacija do 17 godina se vraća kući! Mini Vatrenima se nakon poraza od Ubekistana trebalo poklopiti nekoliko rezultata, ali sve nade du pale u vodu nakon pobjede Meksika nad Švedskom od 1-0. Tako je Gudeljov mandat završio fijaskom, a na njegovo mjesto dolazi bivši trener Zagreba Luka Pavlović

Izvršni odbor Hrvatskog nogometnog saveza danas je potvrdio i da je Nenad Gračan novi izbornik hrvatske mlade (U-21) reprezentacije.

Nenad Gračan rođen je 23. siječnja 1962., a igračku karijeru proveo je u Rijeci, Hajduku i Oviedu prije nego je na Kantridi okončao karijeru. Deset puta je nastupio za reprezentaciju Jugoslavije s kojom je osvojio i brončanu medalju na Olimpijskim igrama 1984. godine u Los Angelesu.

Tijekom uspješne trenerske karijere Gračan je vodio i četiri najveća hrvatska kluba: Rijeku, Hajduk, Osijek i Dinamo, a mlada selekcija bit će mu prvo izborničko iskustvo.

Gračan je na mjestu izbornika zamijenio Niku Kovača koji je preuzeo A reprezentaciju, a nasljedniku ostavio sjajnu situaciju u kvalifikacijskoj skupini za odlazak na Europsko prvenstvo, jer je Hrvatska na gostovanjima kod dva najveća rivala za prvo mjesto sa po 2-0 najprije podijedila Ukrajinu, a onda i Švicarsku.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
28. travanj 2024 01:51