TRANSFER U ITALIJU

LAZIO ZA ELEZA NUDI 400.000 EURA Prva službena ponuda sletjela na Poljud

 Ronald Goršić/CROPIX

Prva je službena ponuda sletjela na Poljud, pomalo neočekivana, ali konkretna. Za 19-godišnjeg Josipa Eleza ponudu je poslao Lazio u iznosu od 400.000 eura (3 milijuna kuna). Stoper koji je prošle godine upisao dva nastupa za prvu momčad teško će zaigrati u bijelom dresu sljedeće sezone, pa unatoč potvrđenom talentu ne želi odbiti još jednu priliku za dokazivanje na velikoj sceni.

Premda može čudno zvučati da je iz Lazija stigla ponuda za Eleza, treba reći da je taj igrač već ovoga proljeća imao poziv za kamp Manchester Cityja, a zatim i ponudu Parme. Elez nije nepoznat igrač na međunarodnom tržištu, taj stasiti stoper odavno je prepoznat kao talent, a bivši predsjednik Bijelih Hrvoje Maleš držao je Eleza jednim od glavnih igrača klupske budućnosti. Međutim u konkurenciji Maloče, Milovića, Milića i Jonjića teško će izboriti mjesto u sastavu, a ugovor s Hajdukom ima samo u stipendijskoj kategoriji i vrijedi do ljeta 2014. godine.

Hoće li Hajduk dopustiti odlazak Elezu, odlučit će Nadzorni odbor koji neće imati lagan posao. Pustiti talentiranog igrača i uzeti prijeko potrebne novce u trenutku kada plaće nema već mjesecima ili čekati da se Elez kroz koju godinu potvrdi u Hajduku i pritom multiplicira klupski profit.

Kada se krajem ožujka ove godine u javnost probila informacija da je Parma zainteresirana za Eleza, predsjednik Bijelih Marin Brbić kratko je komentirao interes Talijana.

- Drago mi je da se jaki klubovi zanimaju za naše igrače, ali Elez još nije na prodaju - kazao je pred dva i pol mjeseca predsjednik Brbić.

Još je pritom dodao:

- Jedino ako zagusti...

Je li se u međuvremenu situacija promijenila, saznat će se vrlo brzo, ali razvidno je da Elez i dalje pobuđuje zanimanje. U Hajduku je tak 19-godišnjak (25. travnja 1994) tijekom sezone odigrao samo nekoliko minuta, dvaput je tijekom proljeća ulazio u sudačkoj nadoknadi. Prvo u Vinkovcima početkom ožujka, zatim u Zadru sredinom istog mjeseca. U Hajduku je prošao omladinsku školu igrajući pritom i za hrvatske reprezentacije U-17 i U-19. Visok je 189 cm, korpulentan i svojom figurom privlači pozornost. Po vokaciji je desni stoper kojeg odlikuje dobra skok igra, a koliko je zaista moćan u seniorskoj konkurenciji, za sada je s obzirom na mali broj nastupa bilo nemoguće procijeniti.

Izašao je iz generacije u kojoj su se već potvrdili Radošević, Milić i Kiš, a u prvoj momčadi su priključeni i Kovačić, Mikanović te Džoni. Svi redom igrači 1994. godišta koji bi mogli postati vrlo profitabilni za blagajnu Bilih.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
06. svibanj 2024 12:47