NAJSLAĐA POBJEDA

Liverpoolu pripao 213. Merseyside derbi

Unatoč tome što su sat vremena igrali s igračem manje, ‘redsi’ su s minimalnih 1-0 nadvisili gradskog suparnika
 Reuters

ZAGREB - Uoči 213. Merseyside derbija Everton je nanizao devet utakmica bez poraza. Posljednji put je momčad Davida Moyesa pognute glave teren napustila na svom Goodison Parku u studenom prošle godine. I tada je bio koban gradski suparnik

Nervoza i grubost

Nervoza u redovima obiju momčadi bila je i više nego vidljiva. Kako je Jamie Carragher rekao u najavi utakmice, “postoji strah od poraza”. Liverpool je opravdano strepio za rezultat jer, u slučaju poraza, bilo bi im veoma teško u borbi za četvrtu poziciju koja vodi u Europu. Grubosti je bilo i s jedne i s druge strane, a dvoboj je mogao obilježiti Sotiros Kyrgiakos koji je “zaradio” isključenje u 35. minuti. Ipak, unatoč brojčanoj nadmoći na terenu, gostima nije polazilo za nogom složiti akciju opasnu za Reinina vrata.

I Steven Pienaar isključen

Pitanje pobjednika riješio je Dirk Kuyt. Nizozemski napadač pokvario je jubilarnu 600. Moyesovu utakmicu u trenerskoj karijeri nakon Gerrardova udarca iz kuta. Kuyt se u naguravanju s obranom Evertona i vratarom Timom Howardom izborio za poziciju i loptu poslao glavom u mrežu. Da bude 1-1, barem u crvenim kartonima, pobrinuo se Steven Pienaar u sudačkoj nadoknadi, iako ga je sudac Atkinson i ranije mogao poslati u svlačionicu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. svibanj 2024 22:33