JUNAK PROTIV LOKOSA

'MA PUSTITE STATISTIKU, GLAVNO DA SMO SLAVILI, OSVOJIT ĆEMO KUP' Poljudski heroj Koaussi

 Joško Ponoš/CROPIX

Sretni su bili hajdukovci nakon pobjede nad Lokomotivom. Kako i ne bi kad su prošle gotovo dvije godine otkada su zadnji put uspjeli svladati Dinamovu filijalu. Jean Kouassi prvi put je igrao protiv Lokomotive, nije sudjelovao u protekle četiri utakmice kad su Bijeli bezuspješno tražili put ka mreži zagrebačke momčadi.

- Ne znam kakva je bila statistika, meni je samo važno da smo pobijedili. Sretan sam zbog pogotka jer uvijek je lijep osjećaj zabiti u finalu Kupa - kazao je Kouassi uz pomoć prevoditelja, kolege novinara Tonija Bilića.

Obasuli su novinari Kouassija s mnogobrojnim pitanjima, a simpatični Afrikanac samo se smješkao i uporno odgovarao na Francuskom.

- Vjerujem da ćemo za dva tjedna osvojiti Kup - naglasio je Kouassi.

Drugi splitski junak je Anton Maglica igrač koji je u prvom dodiru poslije ulaska s klupe zabio gol.

- Bio sam silno motiviran, željan igre, htio sam svima pokazati da nisam zaboravio igrati nogomet. Nadam se da se u tom mom potezu vidjela ta želja i silina - ispričao je Maglica i pritom dodao:

- Navijači su nas nosili. Ovo je zaista najbolja publika na svijetu.

Nasmijao se Maglica kada smo ga usporedili s Milanom Rapaićem koji je prije 20 godina zabio Dinamu, također u rekordnom roku odmah po ulasku s klupe. Rapaić je bio igrač koji je rješavao utakmice i osvajao kupove. Može li Maglica u Maksimiru sa suigračima podići Rabuzinovo Sunce?

- U Zagreb idemo napasti, nećemo se braniti. Samo napadom ćemo sačuvati splitsku prednost - zaključio je Maglica.

S druge strane ni igrači Lokomotive nisu bili razočarani. Dinko Trebotić istaknuo je kako rezultat prvog dvoboja daje i Lokomotivi veliku šansu.

- Imamo aktivan rezultat koji nam daje veliku prigodu u uzvratu. Šteta je da nismo sačuvali vodstvo, kao da smo pomislili da je sve gotovo, ali Hajduk je pokazao da je dobra momčad.

Trebotić je suigračima prije utakmice pričao u atmosferi koja ih čeka na Poljudu, a nekoliko rečenica na tu temu dodao je također bivši hajdukovac Mate Maleš.

- Navijači uvijek daju snažan poticaj Hajduku, tako da se dogodilo i ovog puta. Nisu nas uspavale poruke kako smo mi favoriti, igrali smo najbolje koliko smo mogli. Međutim, Hajduk je bio jako dobar, čak pomalo iznenađujuće i pred uzvratnu utakmicu Splićani imaju malu prednost. Reklo bi se da su šanse sada 60:40 na njihovoj strani, ali to ništa ne znači, Hajduk je dobio ulogu mini favorita pred uzvrat, međutim igra se na Maksimiru i mi ćemo učiniti sve da uzmemo naslov pobjednika Kupa - poručio je Maleš i zajedno s igračima sjeo u autobus za Zagreb.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. svibanj 2024 19:30