ISTINSKI PROFESIONALAC

Mamić i Vaha su još uvijek na 'vi': Tako je od prvog dana, tako će vjerojatno i ostati!

Ego trenera Dinama dominira Maksimirom, gotovo na isti način na koji to čini onaj Zdravka Mamića. Međutim, Vaha zna granice svoga djelovanja i ta simbioza se sjajno nadopunjava. Za sada
 Drago Sopta / Cropix

ZAGREB - Vaha je na najbolji mogući način zaokružio svojih 80 dana u Maksimiru. Poklonio je sebi, ali i navijačima vrijedna tri boda u Veneciji sjevera. Osmijesi su na licima svih u klubu. Čak će i Zdravko Mamić ne trepnuvši okom najaviti kako će odbiti milijune za Vrsaljka.

Naravno, ako priča o bogatom kupcu s Otoka nije plod PR radionice iz Maksimirske 128 i sondiranje terena za neku buduću prodaju. Ne bi bilo prvi put. No, pustimo sada Mamića. Ovo je ipak priča o Vahidu Halilhodžiću, čovjeku koji je nakon dugo godina lutanja stavio Dinamo na nogometnu kartu Europe.

- Kada Vaha uđe u klub kao da je uletio “optimistični tajfun”. Gotovo je nevjerovatan način je na koji ta osoba širi dobre vibracije - opisuje svoje dojmove o treneru Dinama Tomislav Marčinko i nastavlja:

- Zna sve iz radne zajednice. Kad dođe javi se svima. Od čistačice do predsjednika kluba.

Kažu kako se Jose Mourinho u Real Madridu miješa u sve. Da njegova ambicija izlazi van okvira trenerske kabine i svlačionice. Vaha nije takav. Bar će nas u to uvjeriti direktor za komunikaciju.

- On je osoba koja ima mišljenje o svemu i to će argumentirati. No, svoj utjecaj će zadržati u granicama svojih ovlasti.

Sa Zdravkom Mamićem još uvijek je na “vi”.

- Tako je od prvog dana, tako će vjerojatno i ostati. Unatoč tome što je njihov odnos iznimno srdačan i što se radi o dva velika ega, Vaha je samo nastavio s relacijama koje je imao sa svim gazdama u dosadašnjim klubovima. Nema razloge da ne nastavi tako.

Marčinko tvrdi da niti jedan trener Dinama u novijoj povijesti kluba nije imao toliko veliki “ja” u svlačionici.

- U komunikaciji je posebno dojmljiv taj njegov dominantan ego. Prisutan je u šali, ali i zapovijedi.

A kako je primati Vahine zapovjedi najbolje će na svojoj koži osjetiti Marijo Tot, njegov prvi pomoćnik.

- Upoznali smo se u Dinamu, ali za sad je ova suradnja na jednoj velikoj razini.

Nešto manje od toga Dinamo se i ne priznaje. Kakav je Vaha šef?

- Studiozan i precizan u svojim zahtjevima. Tjera te da uvijek budeš korak ispred njegovih želja.

Svaki odnos ima uspona i padova. I ovaj je vrlo često na kušnji.

- Trzavica ima u svakom poslu, ali najlakše bi bilo kimati glavom i raditi po svome. Vaha je šef i njegova je zadnja, ali mi smo prije svega ekipa - završio je Tot.

Kad smo kod momčadi, onda je možda najbolji sugovornik Sammir. Nedavno je veznjak rekao kako ga je Zajec digao. Ako je tako, onda je očito Halilhodžić izvukao iz njega ono najbolje i zadržao ga u tim visinama.

- S ovim trenerom postajemo ekipa. Sve više smo složni.

Jel’ to onaj mangupluk koji Vaha stalno priziva...

- Možda nije još sasvim tu, ali na pravom smo putu da to postane - upao je Ivan Kelava suigraču u riječ.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
13. lipanj 2024 21:25