POTRAGA ZAVRŠILA?

Mamić mu opet vjeruje: Jurčić trener Dinama!

 Drago Sopta / Cropix

VARAŽDIN - Dinamo je odradio posao i stigao do dvostruke krune, a Marijo Tot se u Varaždinu oprostio od dirigentske palice kluba iz Maksimira . Prema naslužbenim informacijama, od četvrtka bi na njegovo mjesto trebao zasjesti Kruno Jurčić.

Dinamo je do Rabuzinova sunca stigao još u prvoj utakmici, a u Varaždinu je upisao pobjedu lijepim preokretom u drugome djelu. No, bez obzira na rezultat uzvrata Kupa, čini se kako je Totu nasljednik odabran i prije same utakmice.

Iako se očekivalo kako će u Varaždinu Mamić razgovarati s Brankom Ivankovićem, njihov susret počeo je i još brže završio na parkingu ispred stadiona. Nismo svjedočili ničem više od srdačnog zagrljaja i poljupca.

Tanac je tako ispao iz igre, a ulogu prvog favorita preuzeo je Jurčić. Tijekom srijede metropolom se pročulo kako je odabir braće Mamić pao na trenera koji je osvojio naslov prošle sezone, a nakon koje je sporazumom s klubom napustio klupu.

Odabir, doduše, još treba proći formalnost potvrde na sjednici IO kluba u četvrtak poslijepodne, ali to neće biti problem. Jer, u Maksimiru se ruke dižu složnije nego igdje drugdje.

Jurčić se nije iznenadio kada smo okrenuli njegov broj.

- Znam zašto me zovete. Cijeli dan mi mobitel zvoni - javio se trener koji je u finišu sezone preuzo klupu Lokomotive. Očito je to bilo zagrijavanje za posao koji mu slijedi u Maksimiru.

- Iskreno, nemam vam još ništa za reći. S braćom Mamić sam surađivao malo češće zbog Lokomotive, pa su vjerojatno neki zaključili da sam ja idući trener Dinama - pojasnio je Jurčić.

Iako nije potvrdio, dojma smo kako je prije mjesec, dva kada smo mu uputili isto pitanje Jurčić bio puno uvjerljiviji u negiranju povratka na “mjesto zločina”. Tada je opcija bila inozemstvo.

- To je uvijek opcija, ali znate kako se teško probiti van granica. A Dinamo? Dinamo je uvijek Dinamo - znakovito je završio Jurčić, od četvrtka gotovo sigurno novi trener momčadi iz Maksimira.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
13. svibanj 2024 13:39