PROVJERA PROTIV NIGERIJE

Meksikanci pucaju od optimizma: 'U Brazilu želimo do finala'

 AFP

Izbornik nogometne reprezentacija Meksika Miguel Herrera pozvao je osmoricu igrača koji igraju u europskim klubovima za prijateljsku utakmicu protiv Nigerije idućeg mjeseca u Atlanti.

Kako će to biti jedina pripremna utakmica Meksika u 'Fifa terminu' prije svjetskog prvenstva na kojem će igrati u skupini s Hrvatskom, Herrera je upozorio 'Europljane' kako će to biti njihova ključna provjera.

Na popisu očekivano nema možda i najveće meksičke zvijezde Carlosa Vele koji i dalje odbija nastupiti za nacionalnu vrstu. No, tu su napadač Manchester Uniteda Javiera "Chicharita" Hernandeza, dvojac iz Villarreala, Giovani Dos Santos i Javier Aquino. Novo pojačanje Bayer Leverkusena Andres Guardado, vratar Ajaccioa Guillermo Ochoa, Hector Moreno iz Espanyola, te dvojica igrača Porta Hector Herrera i Diego Reyes.

- U našem savezu se nadaju četvrtfinalu, ali ja razmišljam i dalje od toga. U Brazil idem s idejom o finalu - rekao je Herrera za njemačku agenciju DPA.

Meksiko će protiv Nigerije igrati 5. ožujka na stadionu Georgia Dome u Atlanti, a prije SP-a odigrat će i prijateljske utakmice protiv SAD, Ekvadora i Portugala.

Ogled Hrvatske i Meksika na rasporedu je 23. lipnja u Recifeu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 14:53