NOVI BOG NOGOMETA

Messija može zaustaviti samo Maradona na klupi

Argentinac je nogometna priča godine. Nepodnošljiva lakoća s kojom Messi melje obrane protivnika izazvala je strahopoštovanje nogometne Europe
 Reuters

ZAGREB - Da, da, u Barceloni sam. Pokrivam Arsenal protiv Messija - piše novinar Reutersa o svojem, kako ga naziva, prvom Nou Camp iskustvu. A bolje “krštenje” nije mogao ni zamisliti. Nogometna Europa je na koljenima. Njegovo veličanstvo Lionel Messi sam je pobijedio Arsenal i otišao u povijest. Nema medija koji njegovu perverziju od nogometne igre nije ocijenila maksimalnom ocjenom. Desetke na sve strane. Osim u Gazetti - devetka. Ali to su Talijani...

“Naklon geniju”, “Nezaustavljiv”, “Gorostas”, “Messi za povijest”... neki su od naslova. Osobno preferiramo onaj iz španjolske Marce: “Kako zaustaviti ovog čovjeka?” Odgovor potražite kod Mikaëla Silvestrea. Ako uopće bude raspoložen za razgovor ovih dana jer francuski reprezentativac, prekaljeni bivši igrač Intera i Manchester Uniteda, u utorak je na Nou Campu ispao smiješan.

Naslov iz Marce koji nije slučajan. Sportski list iz prijestolnice Španjolske preferira “ Kraljevski klub”, a pred vratima je El Classico, u subotu u 22 sata igra se, pišu Španjolci, na Santiago Bernabeuu utakmica milenija. Marcin kolumnist Alfredi Relano ironično komentira da je Messija moguće zaustaviti jedino na način da se za Barceloninog trenera postavi Diego Maradona, aludirajući na Messijeve slabe izvedbe za argentinsku reprezentaciju: "Znam da je jedini način za zaustavljanje Messija dovođenje Diega Maradone za trenera Barcelone. Ali to nije moguće od danas do subote, pa mislim da se svi možemo složiti da je El Classico uvelike u Messijevim rukama".

- On će učiniti nemoguće mogućim - promrmljao je nakon utakmice Arsene Wenger. I zapravo otkrio najveću istinu suvremenog nogometa. Mlađe generacije za Pelea znaju po čuvenju. Za Maradonu postoji Youtube, a gledati Messija u realnom vremenu ipak je privilegij. I kako se sad prešaltati na Poljud i gledati Hajduk i Dinamo. Čisti mazohizam.

- S njim bi i Dinamo prezimio u Europi - bila je rečenica jednog navijača “modrih” nakon što mu je gledanje remek djela omalenog Argentinca na televizijskom ekranu oduzelo dah.

Lionel Messi u brojkama

25 golova u Ligi prvaka

3 najbrži hat-trick u povijesti Lige prvaka

83 utakmice u kojima se upisao na listu strijelaca za svoj klub. Barca je samo jednu izgubila.

4 hat-tricka u 2010. godini

39 pogodaka za Barcelonu ove sezone

6 nogometaša je u povijesti Lige prvaka četiri puta treslo mrežu na istoj utakmici (Messi, Van Nistelrooy, Inzaghi, Ševčenko, Pršo i Van Basten)

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
03. svibanj 2024 20:52