'IMATE VELIKU MOMČAD'

Miloš Krasić: 'Hrvatska je favorit protiv Srbije, a najviše se bojim svog prijatelja Olića'

'Olić je ljudina, takvog sjajnog čovjeka nikad nisam upoznao u životu. Kad imaš takvog momka pored sebe, onda moraš uspjeti. Njegovi savjeti bili su mi od ogromne koristi'
 AP

Dva dana trajala je prava ludnica u hotelu u kojem su smješteni dinamovci. Ne zbog njih, nego zbog činjenice što su na istom mjestu bili smješteni nogometaši Fenerbahčea koji su danas otputovali, čeka ih Kup utakmica s Trabzonsporom.

Stotine fanatičnih navijača skupljalo se u i oko hotela. Neki 'vipovci' uspjeli su ući u hotel, fotografirati se sa svojim ljubimcima, dobiti autogram. Jedna od zvijezda legendarnog turskog kluba je i Miloš Krasić (28), bivši igrač Vojvodine, moskovskog CSKA i Juventusa.

- Ovdje je pritisak golem. Ulaže se velik novac, zato se traže samo vrhunski rezultati. Najveći pritisak je ipak od navijača. Nisu spremni istrpjeti nove igrače, ne daju im prostora. Fenerbahče je veliki klub, dovodi vrhunske nogometaše. Zato ovdje moraš biti spreman na sve - priča nam Krasić

Govori kako mu je izvrsno u Feneru, na počeku sezone igrao je jako dobro, ali onda je ozlijedio zadnju ložu. Pauzirao je dva mjeseca.

- To me poremetilo, zaustavilo. Sve je to plod činjenice da u Juventusu nisam igrao godinu dana. Kad sam stigao u Fener, stalno sam bio u prvoj momčadi, igrao sam po 90 minuta, bio je to veliki napor, zato se i dogodila ozljeda. Mišići nisu izdržali. Sad sam super, oporavio sam se, odigrao sam posljednjih sedam utakmica. Postigao sam jedan pogodak, nadam se da će ih biti i više. Zaostajemo za Galatasarayjem 5 bodova, ali momčad je dobra, došao je Meireles iz Chelsea, tu je Dirk Kuyt, borit ćemo se za naslov i Kup. Šteta što nam je pobjegla Liga prvaka.

U Juventusu je do one posljednje godine kad nije igrao doslovno briljirao, koliko je sad blizu te forme?

- Očekujem da se vratim u tu formu kakvu sam imao u Juveu, brzo će sve doći na svoje u drugom dijelu prvenstva. Turska liga napreduje iz godine u godinu, svi klubovi financijski odlično stoje, u svakoj momčadi ima po dva-tri sjajna igrača iz svih dijelova Europe. Stadioni su puni, ljudi obožavaju nogomet, fanatici su, sve je super. Mnogi igrači imaju predrasude prema Turskoj ligi, a ja im kažem da dođu, jer će se ugodno iznenaditi.

Krasić ima itekako velike veze s Hrvatima.

- Moj veliki prijatelj je Marko Naletilić, menadžer koji me doveo u Juventus. Također i hrvatski reprezentativac Ivica Olić. S Olom sam u stalnom kontaktu. Čujemo se često, dani koje smo skupa proveli u CSKA nezaboravni su.

Olić je dobio ogroman kompliment od Krasića.

- Osim moje supruge, brata i ostale obitelji, dva čovjeka su sigurno najviše utjecala na moju uspješnu karijeru. To su Ivica Olić i Elvir Rahimić. S njima sam u CSKA proveo najljepše trenutke u svojoj karijeri. Oni su mi toliko pomogli da im se nikad neću moći odužiti.

Na koji način su vam pomogli?

- Ja sam sa 18 godina došao u CSKA, a oni su me sjajno prihvatili, vodili me u trenucima kad sam bio jako mlad. Kako na terenu, tako i izvan njega. Ivica Olić je ljudina, takvog sjajnog čovjeka nikad nisam upoznao u životu. Kad imaš takvog momka pored sebe, onda moraš uspjeti. Njegovi savjeti bili su mi od ogromne koristi, ponekad presudni. Dan danas stalno ga zovem, pričamo, zezamo se.

Nije se zaustavio na tim slapovima hvalospjeva.

- Ola je stariji od mene, ali kako igra, kako izgleda, to je fantastično. Igrat će on još tri-četiri godine vrhunski. Srbija se na utakmici u ožujku najviše mora plašiti Olića.

Da, ako ga izbornik Štimac pozove...

- Pa kako ne bi pozvao Olića!? Ima Hrvatska sjajnih napadača, ali on je taj koji može riješiti svaku utakmicu.

Tko je jači, Hrvatska ili Srbija?

- Na utakmicama Hrvatske i Srbije nitko ne može kazati da je netko jači. Hrvatska ima prednost jer je iskusnija, igrači su duže zajedno, dugo su u kontinuitetu. Srbija ima novu selekciju, treba nam vremena. Imamo dosta talentiranih igrača, treba nam vrijeme da budemo dobri kao što želimo biti.

Dobro, tko je favorit na utakmici u ožujku?

- Hrvatska je favorit! Nije to pila naopako. To jest činjenica kad se analizira fond igrača i sve ono što je vaša reprezentacija postigla posljednjih godina. Ali ponavljam da se na ogledima te dvije reprezentacije nikad ne može sa sigurnošću tvrditi tko će pobijediti. Suparništvo Hrvatske i Srbije je više od nogometa, to svi znamo!

Znamo...

- Ja samo želim da ta utakmica protekne u sportskom ozračju. Bez obzira na sve, nogomet mora biti u prvom planu, samo se o tome mora razmišljati. Znam da će biti dosta euforije, bit će to veliki spektakl. Tko bude bolji, neka pobijedi.

Još će malo pohvaliti Hrvatsku.

- Hrvatska zaista ima vrhunskih igrača. Što kazati o Modriću koji je u Realu, Mandžukiću koji je izniman u Bayernu, Rakitić je super, Perišić također, Ćorluka... Ma, super su momci.

Srbija nije dobro startala u kvalifikacijama za SP u Brazilu. Izgleda da ne može ispred Hrvatske i Belgije?

- Mislim da je start bio uvjetovan činjenicom da je kod nas sve novo, o čemu sam već pričao. Novi je izbornik, novi igrači. Ali Srbija ima zaista odličnih nogometaša, za kratko vrijeme ipak su uspjeli napraviti dosta dobroga. Nismo imali iskustva za velike i značajne utakmice. Dosta momaka je prvi put izašlo na veliku scenu, zaigrali su prvi puta velike utakmice, primjerice kao 'mali' Lazar Marković. To je bio problem. Ali pobjeda nad Hrvatskom može nas vratiti u prvi plan i vratiti u ravnopravnu borbu za Brazil - zaključio je Krasić.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
04. svibanj 2024 13:41