BROJNE OZLJEDE I ODLASCI

NAJTEŽE LJETO IKADA Mamić će za napad na Ligu prvaka morati dovesti 10 novih igrača!

Priča o skeniranju tržišta u Ukrajini pokazuje da u Dinamu razmišljaju o ljetu, ali i da još nisu sigurni što činiti
 Tomislav Krišto / CROPIX

Uz raspored treninga u Dinamovoj svlačionici zadnjih je dana izvješen i raspored kirurške obrade: Taravel "Sala 1", Addy "Sala 2", Husejinović "Sala 3"... Od srijede je na popisu pacijenata i Zvonko Pamić, dijagnoza je sinoć postala i službena, a ionako pedantni Dinamov liječnik Ivica Smodek dosad nije promašio ni bez aparata.

Pridodajmo njima četvorici i Dinu Perića, stopera na posudbi u Lokomotivi, koji je s Modrima prošao pripreme, to su - petorica! Pet puknuća prednjeg križnog ligamenta koljena? Iako u Maksimiru tvrde da je to samo splet okolnosti, teško je povjerovati da je baš sve slučajno. Jesu li na pripremama zanemareni mišići koji "drže" koljeno, jesu li i kondicijski treneri zadnjih godina "zaslužni" za toliki broj ozljeda? Miljenko Rak, Zvonko Komes, Ivan Štefanić. Mijenjaju se velikom brzinom, svaki nosi svoju filozofiju i način pripreme, ali u svačijoj eri "moderne" su druge ozljede

Jednom "epidemija" aduktora i trbušnog zida , jednom stres-frakture i problemi s leđima, a sad - ligamenti. Uz sve to i loši tereni, nabrijani suparnici i - odu koljena. Zoran Mamić i suradnici već traže uzroke svih tih ozljeda, međutim, da ih doista i nađu, glavobolja neće nestati.

Jer, osim što Taravela, Addyja i Pamića neće imati šest mjeseci, dakle ni za kvalifikacije Lige prvaka, Zorana Mamića, u ulozi sportskog direktora, čeka možda i najteže ljeto dosad. Naime, Dinamu prijeti pravo desetkovanje, od momčadi koja sad juriša prema dvostrukoj kruni, početkom iduće sezone mogli bi ostati samo obrisi. Ne zna se hoće li Šimunić nastaviti karijeru, hoće li ostati Pinto, u zonu "šest mjeseci do isteka ugovora" ulazi Leko.

Halilović odlazi, Fernandes se sve manje spominje u planovima za iduću sezonu, Brodić je nezadovoljan i gleda prema odlasku, naravno, u Dinamu već dulje ne računaju ni sa Sandomierskim. Husejinović se vraća nakon duge pauze, trebat će mu vremena za prilagodbu, Cleyton izgleda kao da je u Zagreb došao na godišnji, u napadu je Čop ostao jedina opcija... Sve se više šuška i da bi Brozović na ljeto mogao otići, nastavi li ovako igrati i zabijati, dođe li i do Brazila, teško će Ligu prvaka dočekati u Maksimiru.

Upućeni kažu da bi "zapalio" već zimus da se nije ozlijedio. Ako se Dinamov "krizni stožer"' još nije sastao, morat će ovih dana održati hitnu sjednicu. Prošlotjedna priča o skeniranju tržišta u Ukrajini pokazuje da u Dinamu razmišljaju o ljetu, ali i da još nisu sigurni što činiti. Vratar, nekoliko stopera, možda i bek, dva-tri vezna igrača i dva-tri napadača! To je ono što Modrima treba "pod hitno", ako žele u Ligu prvaka. Uzmemo li u obzir i da će tržište zbog SP-a mjesec dana biti "polumrtvo", maksimirsko ljeto doista nudi Sfingine zagonetke. Kako sastaviti respektabilnu momčad za Ligu prvaka u tako kratkom roku, orijentirati se na strance ili na domaće snage i njima pridodati tek jednog-dva inozemnog igrača?

Zvuči suludo, zvuči kao priznavanje poraza i odricanje potencijalno velikog novca? Može biti, ali možda je vrijeme za strpljivije slaganje momčadi, za rezultat u Europskoj ligi, pa onda zimsko, plansko jačanje momčadi za sljedeću Ligu prvaka.

Od čega će Modri živjeti bez Lige prvaka? Pa, nije rješenje niti gledati kako novac odlazi promašenim pojačanjima i ozlijeđenim igračima. Vremena i prostora za pogrešku je sve manje...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
08. svibanj 2024 15:10