GOL PRIPISAN LALLANI

NAKON ANFIELDA POKORIO I OLD TRAFFORD Dejan Lovren se preporodio u Southamptonu

'Najvažnija stvar jest da sam izvrsno prihvaćen. Sretan sam u klubu, navijači me vole'
 getty images

Na stranicama Barclays Premier Leaguea pogodak je službeno pripisan Adamu Lallani, premda niti jedna kamera na Old Traffordu nije do kraja rasvijetlila je li “desetka” Southamptona zaista dodirnula loptu na gol-crti. Recimo da je Lallana preuzeo odgovornost za pogodak koji je skuhao Dejan Lovren munjevitom reakcijom i udarcem s ruba peterca nakon ubačaja iz kornera.

“Sveci” su tako u 89. minuti iščupali bod na gostovanju kod Manchester Uniteda i doletjeli na četvrto mjesto tablice, a menadžer Mauricio Pochettino poslije je stišavao navijačku euforiju i ovakvim izjavama: - Liga prvaka? Zašto da ne. Ovaj rezultat bit će poticaj sjajnim mladim igračima koje imam u momčadi. Oni nikome ne priznaju da je bolji, a s takvim stavom samo nebo nam je granica.

U krug spomenutih sjajnih mladih igrača pokraj Lallane ili kenijskog veznjaka Wanyame definitivno ulazi i hrvatski reprezentativac Dejan Lovren koji se za samo tri mjeseca života u Premiershipu stigao potpisati na zidove dva mitska stadiona. Nedavno su njegovim golom “sveci” osvojili Anfield, a u subotu je u “kazalištu snova” pokvario party Adnana Januzaja, novog wunderkinda svjetskog nogometa, koji je upravo potpisao petogodišnji ugovor s Unitedom.

Morski zrak i blaga klima engleskog juga očito ljekovito djeluju na karijeru Dejana Lovrena koji se iz Lyona nakon tri i pol godine igranja u “le championnatu” evakuirao kroz izlaz za poslugu. Francuski novinari pili su mu krv na slamku, nikada nisu probavili podatak da su “lavovi” za anonimnog 20-godišnjaka Dinamu iskeširali više od osam milijuna eura otkupnine i kvadrirali su svaku njegovu pogrešku na terenu. Lovren je gubio samopouzdanje, sve češće je zujanjem na travnjaku kritičarima nudio priliku da s njim obrišu pod, pa je na koncu tog košmara u jednom intervjuu priznao da je gotovo povjerovao da su francuski novinari u pravu. Da skratimo, stoper je u ponudi Southamptona prepoznao pojas za spašavanje karijere.

U kratkom je roku Lovren stigao na prag kultnog statusa među navijačima što golovima i dobrim nastupima u paru s Fonteom (u osam kola samo jedan poraz), što pametnim korištenjem društvenih mreža. Nakon gostovanja “svetaca” kod WBA, u predgrađu Birminghama, Lovren je na Facebooku i Twitteru priznao da mu je ispala ladica kada je vidio koliko je navijača potegnulo na daleko putovanje i kako su fanatično bodrili momčad. “Ne možete se štedjeti na terenu kada osjetite takvu navijačku podršku, bio sam oduševljen”, napisao je i proširio vojsku sljedbenika s kojima online pretresa sve otvorene teme.

- Najvažnija stvar koja mi se dogodila ovdje u prva tri mjeseca jest da sam izvrsno prihvaćen. Sretan sam u klubu, navijači me vole, a ja sam zadovoljan što mogu s njima komunicirati jer sam na početku ozbiljne karijere i sam bio navijač - rekao je Lovren u intervjuu za klupski magazin.



γιουναιτεντσαουθαμπτον ourmatch.net by ourmatch

Hrvatski reprezentativac odnedavno komunicira s navijačima i posredstvom modne linije koju je pokrenuo uz pomoć vjenčanog kuma Lovre Krčara. Projekt je pokrenut “kako bismo nešto radili”, ali je etiketa Russell Brown brzo zaživjela i Lovren polako otkriva da uz status nogometnog “ubojice divova” može graditi i imidž kreatora koji odijeva mlade uz pomoć zvijezda-manekena.

- Iskreno sam se iznenadio kada sam čuo da je prodano već više od 1500 naših “hoodieca” i kratkih majica. Poznajem puno igrača, na primjer Modrića i Mandžukića, koji su dobri s Benzemom i Riberyjem. Ljudi vole nogometaše, oni su idoli, a naši proizvodi nisu skupi jer želim da budu dostupni svima - objašnjava.

Benzemi i Riberyju možda će osobno uručiti majice ako se ždrijeb doigravanja za SP u ponedjeljak grubo našali s hrvatskom reprezentacijom pa je gurne u naručje “trikolorima”. Klupska forma Dejana Lovrena sugerira da “vatreni” ne trebaju strepiti ni pred najjačima, ali ono što 24-godišnjak prikazuje u dresu nacionalne momčadi samo je blijeda kopija igara za klub.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. svibanj 2024 00:55