SPRDANJE SA SAVEZOM

'NEKA NAS HNS KAZNI KAO ŠTO JE KAZNIO ZDRAVKA MAMIĆA!' Veliki sukob Nike Kovača i Splićana

Izbornik mlade reprezentacije ljut je zato što RNK Split ne pušta Antu Rebića i Ninu Galovića

RNK Split dolazi na Maksimir u goste Lokomotivi u derbiju za Europu (petak, 18 sati). Trener Zoran Vulić najavljuje pobjedu i prekid loše tradicije koja nije na strani Crvenih kad je riječ o Lokomotivi.

Iako bi ta utakmica trebala biti u prvom planu, u Parku mladeži su morali reagirati na istup Nike Kovače, izbornika mlade reprezentacije Hrvatske koji je izjavio da RNK Split igra igrice ne puštajući Antu Rebića i Nina Galovića na okupljanje reprezentacije za prijateljski meč sa Slovenijom.

'Vrijeđanje od strane izbornika mlade reprezentacije Nike Kovača je nedopustivo. Očito je lako pokazivati mišiće kad je Split u pitanju. Mi kao klub ne igramo nikakve igrice i nismo mislili da je izbornik balav. Ako je on temeljem igrica postao izbornik i ne razumije stvarno stanje to ne znači da mi u istima sudjelujemo', piše u priopćenju RNK Split.

Kažu da poštuju svakog izbornika i da im je čast da njihovi igrači igraju za reprezentaciju, ali...

'Ozbiljan izbornik ne gradi odnose s klubovima na ovakav način. Ukoliko ga je zanimala stvarna situacija trebao ju je provjeriti. Galović nije trenirao do utorka na večer, a Rebić nije trenirao ni utorak ni srijedu. Dovoljno je bilo nazvati klub i raspitati se o stvarnom stanju ili u slučaju nepovjerenja poslati svoje liječnike da provjere zdravstveno stanje naših igrača. Kad priča o pravu na sankcije prema nama kao klubu, mi ta njegova prava prihvaćamo i molimo da nas izbornik i savez ne štede u koliko smo zaslužili kaznu. Neka nas kazne u skladu s kriterijima prema su kojima su ovih dana kaznili izvršnog predsjednika Dinama.0'

Kovač Splićanima: Nekorektni ste i nesolidarni!

Niko Kovač, nekadašnji kapetan Vatrenih, a sada izbornik hrvatske reprezentacije U-21, nakon prvih mjeseci rada s mladim reprezentativcima osjeća veliko zadovoljstvo kad je u pitanju njihov odnos, profesionalnost i ljubav prema igranju za Hrvatsku. Međutim, nije baš oduševljen sa svime što je vezano za nacionalnu vrstu U-21. Čak štoviše, kaže da je vrlo razočaran pojedincima koji na neki način koče akcije te mlade reprezentacije, a koja je svojevrsno predsoblje A-reprezentacije.

- Gotovo svi klubovi su vrlo korektni kad je u pitanju reprezentacija počevši od Cibalije, Zadra, Intera, Lokomotive, Hajduka, Rijeke, Dinama... Ma svi, izuzevši NK Split. Kad je riječ o njemu, skroz sam razočaran. Primjerice, Zadar, Inter i Cibalia su klubovi koji se bore za opstanak i opet ne prave probleme kod odaziva reprezentativnih kandidata. Hajduk i Lokomotiva igrat će Kup, ali njihovi igrači su među našim izabranicima. To je za čestitati.

Što vas je toliko razočaralo kod odgovornih u NK Splitu?

- Nekorektni su i nesolidarni. Njih se treba posebno moliti da svojim igračima dopuste dolazak na okupljanja i igranje za reprezentaciju kad utakmica nije u Uefinu terminu. Sada su, navodno, ozlijeđeni Rebić i Galović. Pa igranjem za reprezentaciju profitiraju i klub i igrač, što je sasvim jasno. Ovom prigodom ne mogu reći bilo što negativno o igračima, jer sam siguran da će se svaki igrač, koji za cilj ima uspjeh i koji je ambiciozan, rado odazvati reprezentativnom pozivu. Takvi međunarodni dvoboji su izlog koji promatraju predstavnici inozemnih klubova, skauti... Mogućnost je to da se igrač proda, a klubovi žive od takve zarade. Nekorektno je igračima stajati na tom putu i onemogućiti im igranje za reprezentaciju.

Hoćete li nam reći u čemu su se ogriješili ljudi iz NK Splita?

- Ako je igrač ozlijeđen, naš je stav da on treba doći našem liječniku kako bi nas uvjerio u vrstu i jačinu ozljede. Ako dečko nije u stanju trenirati i igrati, bit će vraćen u klub. Moram naglasiti da ne sumnjamo u stručnost klupskih liječnika, ali to je pravilo za sve reprezentativne kandidate pa i za igrače Splita. Sve ovo rekli smo na našem početku klubovima i igračima. Ostali klubovi poštuju naš stav, tu vrstu dogovora, pravila, kako god želite, ali ovi u Splitu ne. Nije ovo prvi put da su im igrači “ozlijeđeni”, ovo je već drugi put u tri slučaja. Pustili su ih samo kad je bio Uefin termin, u utakmici sa Švedskom.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
28. travanj 2024 23:30