ZVIJEZDA U TEL AVIVU

NEOBIČNA PRIČA IZ IZRAELA Hapoel prodaje većinu igrača kako bi od Zagreba kupio Abdurahimija!

Abdurahimi je postao zvijezda, doduše, odigrao je tek sedam utakmica za Hapoel, do kraja sezone još stigne oduševiti ali i razočarati, nikad se ne zna kakav će biti konačan dojam
 Damir Krajac / CROPIX

Javio nam se jučer kolega Amit iz Izraela i iznenadio nas pitanjem:

- Radimo priču o Besartu Abdurahimiju. Vi ni ne znate da je on ovdje trenutno velika zvijezda!

I ispričao nam neobičnu priču o bivšem hrvatskom mladom reprezentativcu, koji je u mjesec i pol dana otkad je iz Zagreba došao na posudbu u Hapoelu iz Tel Aviva doživio omalovažavanje i ovacije. Naime, stigao je ozlijeđen, a Hapoel je zaredao s porazima. Iz lošega u gore. Debitirao je pet dana po dolasku, ušao s klupe na poluvremenu, a Hapoel je izgubio 4:0 od Bnei Sakhnina, zatim je ušao u 67. minuti u novom posrtaju od Hapoela Be'er Sheve na svom travnjaku 1:3. Bio je to treći uzastopni poraz, a iako je tek stigao, Abdurahimi je odmah označen kao krivac. Ozlijeđen, nemoćan - promašaj!

- Navijači Hapoela bili su razočarani, pitali su se je li moguće da je uprava kluba dovela još jednog lošeg igrača. Pokazivao je on neki talent, imao je potez, ali nedovoljno za neku ozbiljnu priču - govori nam kolega Amit uzbuđeno, opisujući što se potom dogodilo.

- A onda je Hapoel nanizao pet pobjeda zaredom, stigao na treće mjesto, a Abdurahimi je daleko najbolji igrač. Pokazuje ideju, brzinu, tempo, on kreira, asistira, zabija. Zadnje četiri utakmice završile su 4:0, 4:1, 3:1 i 3:0, zabio je tri gola, jedan je bio veličanstven, izborio penal, asistirao... Navijači i svi u klubu su poludjeli za njim, dobio je nadimak Bessi, ne moram objašnjavati zašto. Još onako plavokos, možete misliti kakav je magnet za sve.

I tako je Abdurahimi odjednom postao zvijezda, doduše, odigrao je tek sedam utakmica za Hapoel, do kraja sezone još stigne oduševiti ali i razočarati, nikad se ne zna kakav će biti konačan dojam. No, Izraelce je 'kupio', međutim, sad je problem što bi oni kupili njega.

- Hapoel ima opciju otkupa od Zagreba na kraju sezone, cijena je 350 tisuća eura, a klub je u teškoj financijskoj situaciji i nema taj novac! A Hapoel ga želi, jako, sad pokušavaju prodati koga god mogu da se oporave i da mogu kupiti Bessija - otkriva nam kolega.

Stvarno nesvakidašnja 'storija', Abdurahimi se vjerojatno nije nadao da će ga tako zavoljeti. Pogotovo nakon prvog dojma, koji je bio vrlo negativan. Valjda će ostati na toj razini, a gazde Hapoela neka se i dalje preznojavaju u potrazi za novcem.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. svibanj 2024 00:02