VUKOJEVIĆ O MOTIVACIJI

'Nismo došli u Zagreb izgubiti, želimo mjesto nositelja u Europa ligi i premije koje je Surkis obećao'

 Drago Sopta/CROPIX

Ne tako davne 2003. godine hrvatski reprezentativac Ognjen Vukojević igrao je u istoj momčadi s današnjim Dinamovim trenerom Krunom Jurčićem. Bilo je to u Koprivnici, u Slavenu Belupu.

- Sjećam se, Jurčić je igrao stopera, a Roy Ferenčina i ja na poziciji zadnjega veznog. Oni su obojica treneri, a ja još igram... - priča nam Vukojević.

A misli igrati još dugo. I to na visokoj razini.

- Dvadesetog prosinca slavim 29. rođendan, u karijeri praktički nikad nisam bio ozlijeđen, siguran sam da mogu igrati još četiri godine na najvišoj mogućoj razini.

Otkrio nam je Ogi jednu zanimljivost:

- Imam neke ponude iz Premiershipa i Bundeslige, vidjet ćemo što će biti. Želio bih igrati u tim ligama, pogotovo u Premiershipu.

Vukojević danas dolazi u Zagreb sa svojim klubom, no ne vraća se u Kijev jer je to Ukrajincima posljednja utakmica sezone. Ostat će u Zagrebu, Božić će dočekati u Bjelovaru, a onda će se uputiti negdje na slavlje Nove godine. Dynamo Kijev se ponovno okuplja 10. siječnja 2013. Odmor mu je potreban.

Sigurno već znate da je Dynamo na početku sezone uložio veliki novac, oko 40 milijuna eura u rekonstrukciju momčadi, ali očekivani rezultat nije napravljen, Kijevljani su rano ispali iz utrke na naslov prvaka, Šahtar im je pobjegao na nedostižnih 14 bodova, ispali su i iz Lige prvaka, na proljeće će igrati Europsku ligu.

- Bilo je dosta turbulencija, došlo je do promjene trenera Sjomina, stigao je Oleg Blohin koji se razbolio, pa ga je zamijenio Oleksij Mihajličenko. Mihajličenko i Balj sad vode momčadi na gostovanjima, jer Blohin zbog infarkta koji je pretrpio ne smije letjeti. Naravno, ne dolazi u Zagreb. Znate, kad promijenite tri trenera u jednoj polusezoni, možete zaključiti kako su stvari bile komplicirane.

Kijevljani su jučer izjutra odradili trening, bio je otvoren za medije, okupilo ih se ogroman broj, tako je to uvijek kad je Dynamo u pitanju. Pitamo Ognjena u kakvom stanju njegova momčad dolazi u Zagreb? U Maksimiru drže da su im oni najveća prilika za uhvatiti bod u Ligi prvaka? Je li stvarno tako?

- Bez obzira što smo iza sebe ostavili turbulentnu jesen, mi u Zagreb dolazimo odigrati najbolje što znamo i - pobijediti!

To vam je posljednja utakmica polusezone, u avionu koji slijeće u Zagreb osim sportskih nosit ćete i putne torbe, momčad će vam se razbježati na odmor u Brazil, Argentini, Nigeriju, Hrvatsku... Možda ipak budete malo opušteniji?

- Istina je da nakon utakmice u Maksimiru odlazimo na odmor, ali isto tako nitko od nas ne dolazi u Zagreb po poraz. Nogomet se igra za golove i pobjede, zato ćemo pokušati dobiti. Treba čuvati i ranking kluba, ne bismo baš mi željeli biti ti na kojima će Dinamo prekinuti seriju od 11 poraza u Ligi prvaka. Nadalje, zanima nas mjesto nositelja u Euroligi na proljeće, želimo u tom natjecanju otići ako je moguće do kraja. Da bismo bili nositelji, treba nam pobjeda u Zagrebu. Konačno, tu su i premije za nas igrače, to ne treba zaboraviti.

Znate da se momci Krune Jurčića nadaju da ste baš “prilika svih prilika”?

- Znam da su napaljeni na nas, misle kako nas mogu pobijediti ili uzeti barem bod. Ali kažem vam, mi dolazimo uzeti bodove.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. svibanj 2024 04:51