PROBLEMI NA POLJUDU

NIŠTA OD DOGOVORA Turković se ne javlja Brbiću, Hajduk mora platiti 600.000 kuna

 Duje Klaric / CROPIX

Posljednjeg dana za rješavanje obveza glede zahtjeva Uefe, Hajduk mora pronaći 600.000 kuna kako bi isplatio dug prema svom negdašnjem igraču Almiru Turkoviću. Tri dana nije se Turković javio predsjedniku Bijelih Marinu Brbiću i premda su usmeno dogovorili sporazum, bivši igrač Bijelih do jučer nije stavio potpis na dokument. Ne dođe li do velikog preokreta jasno je da će Brbić danas morati potpisati drugi papir, a to je isplata 600.000 kuna za napadača koji je u Bijelom dresu igrao prije gotovo 10 godina. Ali, dug ne zastarijeva, dapače, kamate su bitno uvećale Turkovićevo potraživanje i Hajduk će ukupno platiti 1,5 milijuna kuna.

- Neću prejudicirati, neću žuriti s raspletom. Možda se Turković u petak (danas) javi i potpiše sporazum - optimistički je poručio Brbić.

Ali, premda nada tinja, objektivno, sve su manje šanse da će Hajduk proći bez isplate. Sporazume su Bijeli potpisali s mnogo vjerovnika i premda je upravo Turkovića prošli tjedan Brbić pohvalio kao primjer vjerovnika koji je imao silno razumijevanje, iznenada se promijenila situacija. Turković je jučer isključio telefon, nije odgovarao na pozive i logičan slijed zbivanja je uplata u posljednji trenutak kako bi Hajduk mogao danas poslati dokumentaciju poštom ili u nedjelju e-mailom prema sjedištu Ufefe u Nyonu.

- Rješenje moramo pronaći i dokumentacija sa svim ispunjenim zahtjevima Uefe odlazi u Nyon. To moramo napraviti radi statusa kluba - naglasio je Brbić.

Jasno je da Hajduk ne smije riskirati veliki novac i ugled zbog 600.000 kuna, a toga je svjestan i Turković koji već osam godina čeka novac što mu je Hajduk potpisanom ugovornom obvezom trebao isplatiti. Dug je dočekao i Brbića, a problem što se isplata mora rješavati u zadnji trenutak nastao je zbog činjenice da je Turkovićevo potraživanje pred Brbića došlo tek prije dva mjeseca. Do tada predsjednik Uprave, koji je na tu dužnosti stupio prošlog ljeta, nije imao nikakva saznanja, nikakvog papira, da se tom napadaču iz Sarajeva duguje tako veliki iznos. U međuvremenu je Turkoviću isplaćeno 900.000 kuna, a ostatak je trebao ići u obročnim iznosima.

Međutim, ipak će, po svemu sudeći, biti plaćen odjednom, i to po hitnom postupku samo da Hajdukova licenca za Uefina natjecanja ne dođe pod znak pitanja.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
09. svibanj 2024 15:20