OLIĆ POSTAO GOLIC

Olić: Šteta je što završava prvi dio sezone

RESTRICTIONS / EMBARGO - ONLINE CLIENTS MAY USE UP TO SIX IMAGES DURING EACH MATCH WITHOUT THE AUTHORISATION OF THE DFL. NO MOBILE USE DURING THE MATCH AND FOR A FURTHER TWO HOURS AFTERWARDS IS PERMITTED WITHOUT THE AUTHORISATION OF THE DFL.Bayern Munich's Croatian striker Ivica Olic celebrates scoring during the German first division Bundesliga football match VfL Bochum vs FC Bayern Munich in the western German city of Bochum on December 12, 2009. AFP PHOTO DDP / CLEMENS BILAN GERMANY OUT
 AFP

Tiražni njemački dnevnik Bild napadački tandem minhenskog Bayerna, kojeg čine Ivica Olić i Mario Gomez, proglasio je trenutačno najboljim u Bundesligi.

Ovaj je dvojac postigao deset pogodaka za bavarsku momčad u posljednjih šest njenih nastupa čime su nanovo dokazali da dobro surađuju u vršku napada sastava kojeg s klupe vodi nizozemski strateg Louis van Gaal. Nakon što je Gomez na press-konferenciji kazao kako uživa u Bayernovoj igri i s Olićem u napadu, hrvatski nogometni reprezentativac na jednak je način progovorio i o nadopunjavanju s Gomezom:

- Paše mi igrati s Gomezom. On može pobjednički izaći iz duela u suparničkom šesnaestercu, pokazuje zbog čega ga je Bayern tako skupo platio. Ja sam radije na lijevoj ili desnoj strani i uživam u igri s njim.

Gomeza, u prošloj sezoni njemačke nogometne Bundeslige trećeg najboljeg strijelca (igrao za Stuttgart, postigao 24 gola u 32 prvenstvene utakmice), Bayern je doveo za 30 milijuna eura. Olić je, pak, stigao besplatno iz HSV-a. I dok Gomez stišava euforiju oko dvojca kojeg njemački mediji nazivaju GOLIC, Olić s pomiješanim osjećajima dočekuje nadolazeći prvenstveni susret.

Utakmicu protiv Herthe Bayern igra u subotu u sklopu 17. bundesligaškog kola.

- Moja je supruga Berlinčanka, a moja su djeca ondje rođena. Poznajem u Berlinu mnogo ljudi i nadam se da će Hertha ostati u ligi. No, u ovome trenutku oni nisu na našoj razini i mi moramo pobijediti u toj utakmici - veli Olić, peterostruki strijelac (iz dvanaest utakmica) trećeplasirane momčadi lige pred susret s posljednjeplasiranom momčadi njemačkog prvenstva.

- U dobroj smo formi i bilo bi dobro da možemo nastaviti igrati - zaključio je hrvatski napadač pred posljednju utakmicu prvog dijela sezone.

U nastavku sezone svoju prvu utakmicu, 15. siječnja 2010., Bayern će igrati protiv Hoffenheima.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
11. svibanj 2024 20:58