MIŠINA SELEKCIJA

Osmorica prvotimaca na izlaznim vratima

Četvorici prvotimaca istječu ugovori, a to su Živković, Bušić, Bartolović i Rosso. Oni su završili s Hajdukom

Hajduk započinje rekonstrukciju igračkog kadra. Trener Ante Miše najavljuje da neće trpjeti prosječnost, a selekciju će, dodaje, napraviti prema strogim kriterijima.

- Točno znam kakav Hajduk želim i zato ću tražiti igrače koji će moći ostvariti moje vizije - rekao je Miše.

O imenima zasad ne želi govoriti. Posebno ne želi govoriti o igračima na koje ne računa za sljedeću sezonu. Kaže da će najprije napisati izvješće upravi kluba i da će u dogovoru sa strukom napraviti novu kadrovsku križaljku.

- Ionako ćete sve saznati - poručio je Miše novinarima i prepustio nam tako neugodno obvezu da spekuliramo s imenima onih na koje u Hajduku više ne računaju. Lista je poznata, ali je još uvijek - neslužbena.

Pa krenimo redom. Četvorici prvotimaca istječu ugovori, a to su Živković, Bušić, Bartolović i Rosso. Oni su završili s Hajdukom. Živković uopće nije bio u konkurenciji ovog proljeća, Bušić je najprije bio otpisan, pa vraćen i na kraju otpisan. Bartolović je dobro odigrao protiv Dinama, ali to je, čini se, njegov labuđi pjev, dok je Rosso došao na Poljud ispuniti dječački san i odigrati zadnju sezonu u karijeri u dresu Hajduka.

Na vrhu liste za transfere nalazi se Nikola Kalinić čija je prodaja - realnost. Čini se da su se s tim svi u Poljudu pomirili.

- Bez Kalinića je Hajduk barem 30 posto slabiji - kaže Miše.

Uz Kalinića je moguć transfer Senijada Ibričića i Borisa Pandže, a u inozemstvo bi trebao pričuvni vratar Vjeko Tomić.

O Ibričiću Miše je rekao:

- Ako za Ibričića dođe kvalitetna ponuda, onda bi ga bila šteta ne prodati. U protivnom, kao trener ću biti zadovoljan da imam takvog igrača, jer Ibro može igrati u svakom klubu u Europi.

Među igračima čija je sudbina na Poljudu neizvjesna četiri su imena: Dario Jertec, Marijan Buljat, Siniša Linić i J. Buljat. Što zbog previsokih ugovora, što zbog neispunjenih očekivanja, oni će teško ostati u Hajduku. Iako nas iskustvo uči da nikad ne treba isključiti mogućnost - kompromisa.

Nakon ove selekcije Miši ostaje na raspolaganju 14 nogometaša. To su redom: vratar Subašić te igrači Rubil, Vejić, Maloča, Šerić, Strinić, Andrić, Skoko, Gabrić, Brkljača, Tičinović, Tomasov, Vukušić i Oremuš. Spomenuti igrači smatraju se sigurnima za sljedeću sezonu, iako nekima može biti ponuđena posudba ovisno o dovođenju pojačanja (npr. Oremuš).

Hajduk će morati odraditi veliki posao u prijelaznom roku.

- U HNL-u, ali i u inozmestvu ima igrača koji mogu biti pojačanje za Hajduk. Tražit ću rješenja po pozicijama, a igrači koje ćemo dovesti moraju biti prava pojačanja - kaže Miše.

Ono što Miše ne želi potvrditi je želja Hajduka da angažira braću Sharbini, Anasa i Ahmada.

- Obojica su kvalitetni igrači, izuzetno ih cijenim i priznajem da bih kao trener volio imati ih u Hajduku - kaže Miše.

Uz braću Sharbini, Hajduk nije odustao ni od Ermina Zeca iz Šibenika, a interes je pokazivao i za Karla Primorca iz Osijeka. Ako ode Kalinić, Hajduk će morati dovesti dvojicu, možda i trojicu napadača.

Hajduku je interesantan Ivica Križanac, najavljen je dolazak Malijca Traorea, a čak se spekulira o povratku Darka Miladina... Sportski direktor Ivan Buljan potvrđen je za sljedeću sezonu, tako da će Hajdukova struka nastaviti u istom sastavu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
15. svibanj 2024 15:21