SUDAČKI SLIJEPCI

'OVO JE BIO ČISTI RASIZAM, IZBACIO NAS JE PLATINI' Bijes u Malagi nakon drame u Dortmundu

Nisu nas željeli u polufinalu. Nakon što smo poveli s 2-1, suci su napravili gomilu pogrešaka. Treći gol je bio težak udarac za nas, a prethodilo mu je zaleđe - rekao je Pellegrini
 AFP

Suci katastrofalno, Borussia zasluženo! Teško je reći koji je dojam najjači; o čudesnom pobjedničkom duhu Nijemaca čijom snagom izgubljeno pretvaraju u veliki trijumf, o tragediji izvrsne Malage i sjajnog trenera Manuela Pellegrinija, koji je nakon smrti oca shvatio da jedna grozna istina ne dolazi sama ili o neobjašnjivo lošim škotskim sucima, od glavnog Craiga Thomsona, preko pomoćnika Dereka Rosea i pogotovo Alasdaira Rossea? Borussia je održala obećanje, pjesma se zajednički orila iz grla navijača i igrača, ali na kakav način!

- Ovo je ludnica, ovo je nogomet - urlao je trener domaćih Jurgen Klopp dok su njegovi suparnici očajni i bijesni napuštali Westfalen. Strijelac prvog pogotka Joaquin ne spori tko je odlučio pobjednika.

- Platini je krivac! Svjesni smo da Malaga nije Real i da je lako ovo napraviti nama. ovo je bilo jako okrutno

Trener Malage Manuel Pellegrini također je za poraz okrivio suca:

- Nisu nas željeli u polufinalu. Nakon što smo poveli s 2-1, suci su napravili gomilu pogrešaka. Treći gol je bio težak udarac za nas, a prethodilo mu je zaleđe. Zbog sudaca nam je bilo jako teško igrati u posljednjih deset minuta - kazao je čileanski stručnjak.

Najdalje je otišao vlasnik Malage Bin Nasser Al-thani koji je na svom twitter profilu napisao:

- Ovo je bio čisti rasizam! Nadam se da će Uefa pokrenuti istragu oko dešavanja u posljednjim trenucima.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
14. svibanj 2024 01:49