IZBOR UEFE

OVO SU NAJBOLJE MOMČADILIGE PRVAKA Poljak Lewandowski izbacio Messija iz najboljih 11!

Na Uefinim službenim stranicama tijekom utakmica Lige prvaka svatko može ocjenjivati igrače za njihove predstave, maksimalno ‘desetkom’, paralelno to radi i ekspertni tim kontinentalne udruge nogometnih saveza.

Nakon polufinala se mogu izvući najbolje postave po glasovima stručnjaka i navijača, od igrača s najmanje devet nastupa, koje se poklapaju u pet imena: Thiago Silva kao stoper, Schweinsteiger i Iniesta kao par stražnjih veznih, Götze srednji prednji vezni, a Lewandowski u vrhu napada.

Dakako, ocjene navijača nešto su više nego one eksperata, koji su ‘po defaultu’ stroži, a na nijednoj listi u vrhu nisu hrvatski reprezentativci, finalist s Bayernom Mario Mandžukić (6,0 po ekspertima, 6,6 po navijačima) i polufinalist s Real Madridom Luka Modrić (5,8 odnosno 6,1). Međutim, Modrić je u najboljoj momčadi uzvratnih polufinalnih nadmetanja, jer mnogi su njegovu partiju protiv Borussije Dortmund ocijenili kao najzrelijih 90 minuta hrvatskog veznjaka u dresu “kraljevskog kluba”.

Bayern - Borussia 4-4

Treba uzeti u obzir da u glasovima navijača profitiraju igrači većih klubova, kao i oni iz mnogoljudnijih zemalja, pa tako u navijačkoj postavi ima po četiri igrača Bayerna i Borussije te po jedan Barcelone, Real Madrida i PSG-a, s time da nije toliko bitno što je potonji Brazilac, jer su Thiaga Silvu kao ponajboljeg stopera ocijenili i eksperti. U toj postavi stručnjaka, pak, petorica su igrača Dortmunđana, tri Bavaraca te po jedan Barcelone, Málage i spomenutog PSG-a. Igrače smo složili u formaciju 4-2-3-1 koju koriste oba finalista ovosezonskog natjecanja.

Zanimljivo je kako je navijačima bio bolji Neuer, koji je imao manje posla od Weidenfellera, najboljeg po ekspertima, a kod stražnjih bočnih igrača situacija je obrnuta: eksperti su za Lahma iz Bayerna i Schmelzera iz Borussije, a navijači za Piszczeka od Dortmunđana i Alabu od Bavaraca.

Müller ispred Riberyja!?

Eksperti su jednako ocijenili Schweinsteigera iz Bayerna i Gündogana iz Borussije (6,5), a pomalo je paradoksalno da je navijačima Thomas Müller bio bolji od Ribéryja, jer za drugoga i laik primijeti da je klasa, dok prvi ima bolji učinak od vizualnog dojma. Lewandowski je, pak, zahvaljujući pokeru pogodaka Real Madridu, u konkurenciji prvih špica po ocjenama navijača (7,6) prestigao Messija (7,5 ) i Ibrahimovića (7,4), koji bi s njime tvorili napad u formaciji 4-3-3, dok su poljskog centarfora u cijeloj konkurenciji eksperti ocijenili jednako kao i Götzea (7,2).

Prema ocjenama navijača 4-2-3-1

Neuer (Bayern, 6,8) - Piszczek (B. Dortmund, 6,4), T. Silva (PSG, 7,0), Hummels (B. Dortmund, 6,6), Alaba (Bayern, 6,7) - Schweinsteiger (Bayern, 7,1), Iniesta (Barcelona, 7,0) - T. Müller (Bayern, 7,1), Götze (B. Dortmund, 7,4), C. Ronaldo (Real Madrid 7,5) - Lewandowski (B. Dortmund, 7,6).

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
10. lipanj 2024 10:50