KAOS NA ČETIRI RIJEKE

Pamić igračima: Ministar nabavlja novac za plaće!

 Mario Pušić / Cropix

KARLOVAC - Okupljanje igrača za nastavak prvoligaške sezone u Karlovcu je proteklo mučno, barem u prvih pola sata, koliko je prije planiranog rastrčavanja Uprava kluba uvjeravala igrače da će im u sljedećih pet dana biti isplaćen drugi dio plaće za listopad i premije za taj mjesec.

Dopredsjednik kluba Boris Kozjan molio je strpljenje tvrdeći da će zaostaci biti riješeni, a trener Igor Pamić obećao je da im novac sigurno na račune sjeda do petka. Igrači su pognutih glava slušali šefove, a jedan od njih, Josip Jerneić, pokušao je čelnima kluba na četiri rijeke objasniti njihovu poziciju rekavši da se osjećaju izigranima jer su imali čvrsto obećanje da će im novac biti isplaćen još prije Božića.

- Znam, trebao je biti, ali stvar je sj... jedan čovjek kojeg neću imenovati. Rekao sam mu svašta jer je obećao, a obećanje nije ispunio. Nije kriva Uprava nego taj pojedinac - rekao je trener Pamić koji je tih nekoliko rečenica popratio salvom psovki na račun dotičnoga.

Kako bi prisnažio da će stvar s novcem biti riješena, rekao je da je “dobar s ministrom s kojim se redovito čuje i koji mu je obećao da će problem s novcem biti riješen”. Sasvim je jasno da je mislio na ministra obrane Branka Vukelića jer je on jedini ministar član Skupštine kluba s Korane. Što će to smisliti ministar Vukelić kako bi namaknuo možda nekoliko stotina tisuća kuna na račun kluba, s obzirom na to da je prosječna neto plaća po igraču 10 do 15 tisuća kuna, trener Pamić nije rekao.

Iako je Vukelićeva formalna uloga u klubu gotovo simbolična, jasno je da je on tamo glavni kadrovik. Na posljednjoj izvanrednoj skupštini kluba tadašnji predsjednik Kozjan ocem karlovačkog kluba nije nazvao trenera Igora Pamića niti je spomenuo bilo kojeg igrača, već je laskavom titulom počastio ministra Vukelića.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
13. svibanj 2024 09:40