ISTRA OSTALA U LIGI

Pamić: Zaslužili smo 1. HNL, u zadnjih 8 kola bili smo četvrti

Ako je Istra mogla sagraditi stadion, ako je Karlovac mogao uložiti devet milijuna kuna, onda i ostali moraju ispuniti kriterije, smatra trener Istre
 Goran Šebelić / Cropix

ZAGREB - Na startu će se Igor Pamić odmah ograditi da “ta pitanja nisu u njegovoj domeni”, ali i šeretski dodati:

- Pogledajte tablicu osvojenih bodova u posljednjih osam kola, otkad sam preuzeo Istru, i vidjet ćete da smo bili četvrti po broju osvojenih bodova. Zato je vrlo lako zaključiti da sam ja zaslužio igrati Prvu ligu.

Brzo se trener Istre uozbiljio, priznao ono što i tablica Prve HNL za sezonu 2010./2011. pokazuje, uz neizostavni “ali”...

- Ako namjeravamo srezati broj momčadi u HNL-u, što je najbolji put za hrvatski nogomet, onda moramo početi primjenjivati kriterije. Nadamo se da će se HNS držati kriterija i biti pravedan prema svima.

Pamić naglašava da se Istra neće buniti ako će na kraju ostati u drugom razredu, “jer rezultatima nisu ni zaslužili bolje”. Međutim, još jednom naglašava važnost “jednakih kriterija”.

- Ako je Istra mogla sagraditi stadion, ako je Karlovac mogao uložiti 9,000.000 kuna u svoj stadion, onda je pošteno tražiti i od ostalih da ispune kriterije. Slažem se da ovakvim načinom krojenja liste sudionika liga gubi na natjecateljskoj draži, ali moramo negdje početi.

Ukoliko iz HNS-a stignu dobre vijesti, Pamić bi u sljedećim danima mogao postati, kako sam kaže, najsretniji čovjek na svijetu.

Naime, ovih dana iz Njemačke stižu sve bolje vijesti vezane uz njegova sina Alena, koji je početkom lipnja opet pao u nesvijest na treningu.

- U Njemačkoj je u utorak započeo detaljne liječničke pretrage i za sada su nalazi odlični. Nadam se da će se uskoro vratiti nogometu, koji ga najviše veseli u životu - zaključio je Pamić senior.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
13. svibanj 2024 23:57