CIBALIA - RIJEKA 2-0

Panika u Rijeci, nakon 38 godina na Kantridi bi mogla stanovati - Druga liga!

Rijeka je i u Vinkovcima doživjela havariju, nakon nedjelje njihov opstanak u Prvoj ligi ne ovisi samo o njima, pa čak ni u slučaju osvajanja maksimalnih šest bodova
 Vlado Kos/CROPIX

Rijeka je i u Vinkovcima doživjela havariju, nakon nedjelje njihov opstanak u Prvoj ligi ne ovisi samo o njima, pa čak ni u slučaju osvajanja maksimalnih šest bodova u preostalih 180 ovosezonskih minuta (Slaven Belupo na Kantridi, Karlovac u gostima)! Čekaju u prvom redu kiks Intera koji u zadnjem kolu ima osigurana tri boda (slučaj Varaždin), a u sljedećem gostuje kod Splita. I usput ima bod više od Bijelih s Kantride. K tome, Riječani ne samo da ovise o Zaprešićanima, nego i o Dugopolju; zažive li tamo prvoligaške ambicije, gotovo četiri desetljeća dug prvoligaški kontinuitet Rijeke doživjet će svoj kraj.

Nikad ljepše vrijeme i nikad manje gledatelja ove sezone na stadionu pokraj Bosuta. Razlozi? Euforija u najstarijem europskom gradu bitno je splasnula nakon ispadanja u polufinalu Kupa Hrvatske, a osim toga sveznajući kuloari "prepoznali" su tip 2, pa je bilo i onih koji na tribinu nisu stigli, jer "sve se ionako zna osim strijelaca za Rijeku"...

Međutim, na terenu posve drugačija slika, Cibalia goropadna na travnjaku, a Rijeka od starta visi kao luster. U 9. minuti Pavličić trese vratnicu, pet minuta kasnije Koledić je bio blizu pogotku, ali lopta je nakon njegova udarca odskakutala pokraj lijeve Lisjakove vratnice, a u 18. minuti riječki čuvar mreže dobro se namučio kako bi neutralizirao Pavličićevu prijetnju. Spomenuti detalji bili su uvertira Cibalijinom vodstvu...

1:0 - Koledić

Igrala se 27. minuta, Rijeka je matirana u četiri poteza; krenulo je od Vitaićeve dijagonale na Matoša koji vraća za Pavličića, a Cibalijina 'desetka' na pladnju je servirala Kolediću koji iz blizine smješta loptu iza Lisjakovih leđa.

Samo tri minute kasnije Nebesko-plavi se opet ljube...

2:0 - Mazalović

Dečki s Kantride ispali su hlebinski naivni; ovaj put matirani su u dva poteza! Pavličić je izveo udarac iz kuta, na drugoj vratnici loptom je pronašao potpuno usamljenog Mazalovića kojemu s doslovno metra nije bilo teško ugurati loptu u mrežu - 2:0!

Potom je uslijedila reakcija s gostujuće klupe, trener Skočić u svlačionicu je poslao Datkovića, a na travnjak Palibrka.

Ta promjena sugerirala je na ofenzivniju Rijeku, no konkretnog pomaka u izvedbi gostujućeg sastava nije bilo. Cibalia u završnici prvog dijela i početkom nastavka nije tako dominirala, ali je itekako kontrolirala zbivanja na travnjaku. Riječani su iznova pokazali manjkavosti u organizaciji igre, podsjećamo tek na zapanjujući podatak o tome da pogodak iz igre nisu postigli od 3. prosinca prošle godine kada je Mance poentirao protiv Lučkog.

Skočićeva momčad do kraja utakmice nije uspjela izbjeći poraz. Trobod je ostao u Vinkovcima, Cibalia je i dalje u igri za 4. mjesto, ali Rijeci izmiče tlo pod nogama.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. svibanj 2024 06:04