MIND THE GAP

PIŠE T.ŽIDAK Luka, čuvaj se prevrtljive Mourinhove naravi i pazi da ne završiš kao Kaka!

Mind the Gap upozorenje je putnicima u londonskoj podzemnoj željeznici da paze na opasni prorez između vlaka i platforme.

Slično upozorenje su Luki Modriću odaslali nogometni komentatori, opomenuvši ga da oprezno hoda između White Hart Lanea i Santiago Bernabeua, “prorez” između Daniela Levyja i Josea Mourinha je uzbudljiv izazov, ali i velika zamka. No, Mind the Gap se najviše tiče neugodne tišine, kojom je zadnjih sati obavijen Modrićev transfer, nakon što je The Sun objavio da je stvar završena. Ostali, u pravilu najbolje informirani listovi, poput Daily Maila i Marce - šute. Ta tišina također nešto govori.

Rijetko kad je nešto tako zaokupilo pažnju nogometne javnosti kao transfer Luke Modrića u Real Madrid. Od ironičnih komentara, poput - nije ni čudno da je španjolska ekonomija u nevolji kad jednog nogometaša plaća 43,000.000 eura.

Tri za 57 milijuna eura

Puno onih koji prate sagu o Modriću smatra da je to besmisleno bačen novac, a mnogo je i onih koji tvrde da je s odlaskom Luke Modrića Tottenham mrtav i da je sezona za Spurse - završena. Najviše je onih koji mrze način na koji je to Luka učinio, uz ridikoluzno velik novac koji se vrti u transferu i nezasitni ego, koji ni peti najbogatiji engleski klub Tottenham nije mogao zadovoljiti.

Dobrodošao na klupu Reala, cinično poručuju nevjerne Tome, koji su uvjereni da se Luka neće nametnuti pokraj Xabija Alonsa i Mesuta Ozila, kojega smatraju boljim nogometašem. I u pozdravu “Hasta la vista, Luka” ima zlobe jer mu većina otočkih ljubitelja nogometa ne može oprostiti što je odbio Manchester United. A ima i onih koji se dive trgovačkom talentu Daniela Levyja:

“Prodati trojicu Hrvata za 57 milijuna eura, to može samo genij”, napisao je izvjesni gospodin. I doista, ako se obistini transfer Luke Modrića u Real Madrid (43 milijuna), a ranije su prodani Niko Kranjčar u kijevski Dinamo za 7 i Vedran Ćorluka u moskovski Lokomotiv, također za 7 milijuna, Lewis i Levy će zaraditi ogromni novac. Ali, dodat ćemo, genij je i balkanski švercer trapericama Zdravko Mamić, koji je tu istu trojicu iz zagrebačkog Dinama prodao za 35,8 milijuna eura. Modrića u Spurse za 21 milijun, Ćorluku u Manchester City za 13,000.000 i Niku Kranjčara u Hajduk za 1,8 milijuna eura. Ne može se reći da nije talentiran...

Luka Modrić je u London došao kao nogometni tinejdžer, a iz Londona odlazi kao europski nogometni div. To je ocjena većine ozbiljnih komentatora. Ovaj put je prkosno išao do kraja, očito je “spreman i ubiti za Mourinha”, kao što je to jednom izjavio Wesley Sneijder. Iako, bivši igrač Tottenhama i Barcelone Steve Archibald (55) kaže: “Modrić ipak nije nogometaš klase Xavija”. Možda i nije, iako ga je Mourinho kupio upravo zato što je vidio da Modrić u trenutku inspiracije može pobijediti i Xavija Hernandeza.

Kako uvaliti Kaku?

Zašto Mind the Gap? Zbog prizora iz ne tako daleke prošlosti. Brazilski reprezentativac Kaka je 2007. godine bio dobitnik Zlatne lopte i bio je apostrofiran kao najbolji nogometaš na globusu. Iz Milana je u Real prodan za 65,000.000 eura.

Danas ima 30 godina, dakle, u najboljim je nogometnim godinama i jedva su za njega našli sjedište u avionu za Los Angeles.

Uprava Reala čini sve da ga “uvali” nekoj bogatoj naivčini. Pokušavaju s Paris St. Germaineom. Luka, čuvaj se Kakine sudbine i Mourinhove prevrtljive naravi...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 20:22