KRIZA U KÖLNU

Podolski: Ne treba kriviti Soldu za loše rezultate

 AFP

Šest posljednjih bundesligaških utakmica Kölnova nogometna momčad nije pronašla put do pobjede. Kritika nisu lišeni niti prva zvijezda kluba Lukas Podolski, kao niti trener momčadi Zvonimir Soldo.

Od povratnika iz Bayerna, Podolskog, očekivalo se da pogocima povuče momčad prema vrhu, no reprezentativni napadač u ovoj sezoni ne djeluje produktivno. Tako je kroz 21 utakmicu postigao tek dva gola, a pamtljiva je i njegova apstinencija od pogotka duga 1425 minuta.

- Znao sam kada sam se vraćao da će na moja leđa pasti velik dio odgovornosti, to mi je bilo jasno. Ali da će poprimiti ovakve proporcije to nisam očekivao - veli Podolski koji staje potom u obranu trenera kojeg njemački mediji nazivaju odveć tihim i kritiku upućuje okruženju u kojem se klub našao.

- Mislim da se u malo kojem klubu, suprotno od Kölna, sve gleda tako burno ukoliko stvari ne idu najbolje. Možda još tek u Bayernu ili HSV-u. U Leverkusenu se bore za naslov prvaka, no ti su rezultati u medijskoj sjeni onoga što se zbiva u Kölnu kada momčad izgubi. Mislim da to sve ne bi trebalo pripisivati treneru.

Nakon 26. odigranih bundesligaških kola Köln zauzima 13. mjesto poretka osamnaest klubova. Osvojili su 27 bodova.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. svibanj 2024 23:10