MALENI MATISSE

PRAVA ISTINA O KLINCU KOJI JE ODUŠEVIO SVIJET Navijač Portugala uopće nije Portugalac!

Nakon poraza u finalu EURA 2016., francuski navijači bili su tužni i razočarani što su njihovi omiljeni "tricolori" stali nadomak pobjedničkog postolja.

No, da u porazu nije kraj svijeta pokazao je mali dječak koji je u dresu Portugala zagrlio francuskog navijača podno Eiffelovog tornja. Tom lijepom, toplom i sportskom gestom mališan je oduševio milijune ljudi diljem svijeta, budući da je sve snimila i kamera jedne portugalske tv-kuće.

Hit navijaču prvenstva tekst je posvetio i britanski Daily Mail, koji je otkrio otkud je zapravo dječak i što ga je potaknulo na tako lijepu gestu.

Mališan se zove Matisse, ima 10 deset godina, živi u Francuskoj i, pazite ovo, ne zna ni riječ portugalskog! Njegov je otac Francuz, a majka je Portugalka, što je bio dio motivacije mališana da navija za autsajdere koji nikad prije nisu osvojili veliki turnir.

- Moji roditelji su mi usadili ljubav za državu koju vole svim srcem - kazao je Matisee koji je otkrio i što je točno rekao utučenom francuskom navijaču nakon što je Portugal neočekivano slavio.

- To je samo igra, ali razumijem kako se osjećaš. Francuska je igrala odlično i zaslužila pobijediti, ali naš golman Rui Patricio nije to dozvolio - kazao je Matisse utučenom francuskom navijaču nakon utakmice.

Dječak je portugalskoj televiziji rekao i kako se osjećao u tom trenutku i zašto je zapravo zagrlio francuskog navijača:

- Nisam poznavao tog navijača, niti je on znao mene, ali smo tješili jedan drugoga. Bio je to vrlo emocionalan trenutak. Zagrlio sam tog navijača jer sam vidio da ne može prestati plakati - kazao je dječak i dodao:

- Portugal je ipak zaslužio osvojiti turnir. Nikada prije nisu bili prvaci, a sad su igrali odlično - pa pobijedili su i Hrvatsku i Wales, dvije vrlo jake reprezentacije!

Mali Matisse imao je i poruku za sve druge navijače, koju u kontekstu ružnih tučnjava koje smo vidjeli između engleskih i ruskih navijača na Euru, svakako treba poslušati:

- Mislim da bi i odrasli trebali slijediti ovaj primjer. Nadam se da shvaćaju da je bitno utješiti ljude, čak i kad ih ne poznajemo. Ovo je svijetu dalo neku lijepu sliku. Ne samo što ovako upoznajemo strance, nego učinimo i neku lijepu gestu za njih - zaključio je Matisse.

Kad su ga na kraju upitali tko mu je omiljeni igrač, bez razmišljanja je ispalio - Cristiano Ronaldo.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 09:52