REVOLUCIJA NA CAMP NOU

PROJEKT NOVA BARCELONA Rakitić je bio prva želja Enriquea, nakon Ivana stiže Marco Reus!

Mundo Deportivo piše kako je Rakitić zamjena za Fabregasa, ali i za Xavija kojeg su godine opasno načele

'Projekt nova Barcelone' tako španjolski mediji nazivaju ovoljetnu transfer ofenzivu katalonskog kluba. Loši prošlosezonski rezultati ostavili su Barcu bez trofeja, a prvi je račun platio argentinski stručnjak Tata Martino.

Nakon što je uprava spretno izbjegla kazne FIFA-e na Camp Nou se ovog ljeta očekuje - revolucija. Dovođenje Ivana Rakitića za 20 milijuna eura početak je izgradnje nove momčadi. Momčadi koja bi trebala voditi glavnu riječ u Španjolskoj i Europi.

Klub su već napustili Puyol i Valdes, a novi trener Luis Enrique, koji je inzistirao upravo na Rakitiću , navodno u svlačionici više ne želi vidjeti Songa i Fabregasa. Barcelona će, bude li izdašnih ponuda, rado unovčiti Danija Alvesa i Pedra.

Za upravu su neupitni Messi, Pique, Iniesta, Alba, Bartra, Busquets i Neymar. Mundo Deportivo tvrdi da je sljedeći na redu za dolazak njemački reprezentativac Marco Reus. Nakon njega, Zubizaretta će se zaputiti u Madrid po veznjaka Atletica Kokea. Što se pak tiče zadnje linije i tu su poznate Barcine želje: Hummels iz Borussije, Vertongen iz Tottenhama i Liverpoolov Agger.

Čini se kako su katalonci odustali od Davida Luiza koji će iz Chelseaja vjerojatno otići u Bayern, a ruke su digli i od Tonija Kroosa koji gotovo sigurno ostaje u Munchenu.

Neymaru i Messiju bi se trebao priključiti još jedan napadač. Najčešće se spominje Luis Suarez.

Mundo Deportivo piše kako je Rakitić zamjena za Fabregasa, ali i za Xavija kojeg su godine opasno načele. Rakitić bi tako trebao imati svoje mjesto u veznoj liniji zajedno s Iniestom i Busquetsom. Napadačka formacija bila bi Messi - Reus - Neymar.

Alen Halilović i Marc-Andrea ter Stegen već su ranije pristupili Barceloni, no Hrvata čeka mjesto u drugoj momčadi dok bi Nijemac trebao odmah stati na vrata Barce.

Barcelona bi slijedeće sezone vjerojatno trebala igrati u sastavu: Ter Stegena - Alves, Pique, Hummels, Alba - Busquets - Rakitić, Iniesta - Messi, Reus, Neymar.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
04. svibanj 2024 00:11