OTIŠAO PAMIĆ

'Prošao sam puno toga, ali u ovako lažljivom okruženju više ne mogu raditi. Uspjeli su me sje....'

 Danijel Tuškan / Cropix

KARLOVAC - Odlazim jer više ne znam tko me laže, tko sabotira, i zato jer ne mogu raditi u ovom lažljivom i prevarantskom svijetu. Nisam tako naviknuo. Jak sam i prošao sam puno toga, ali ovaj ( Stjepan Turković, op.a.) me uspio sje..... Svaka čast - rekao je na oproštajnoj pressici Igor Pamić, sada već bivši trener NK Karlovca.

Pamić je novinarima, kojima se zahvalio na korektonosti u praćenju njega i kluba proteklih godina kada je Karlovac s dna treće lige doveo u sam vrh 1. HNL, otvorio dušu . Susprežući emocije, "div iz Žminja" je u superlativima govorio o "svojim dečkima", o ljudima koji su do jučer zajedno s njim vodili klub, a koji su također morali otići jer se nisu uklapali u nečije sheme.

- Nisam bio spreman biti ničiji potrčko, želim samo biti trener i to sam do prije tri mjeseca i bio. U posljednja tri mjeseca u NK Karlovcu se radilo o svemu samo ne o nogometu. Ovdje sam doživio sve lijepo, dok gospodin koji je sada na vlasti nije nastupio, tada su počeli problemi. U zadnja tri mjeseca ovo je bio rat. Prozvali su me lažljivcem, narkomanom i pijancem... No, možda bi se trebali osvrnuti oko sebe - rekao je Pamić, ističući još jednom da je Branko Vukelić svo vrijeme slovio kao siva eminencija kluba.

Pamić kaže da je u sebi prelomio odluku o odlasku kada je shavatio da, po tko zna koji put, u klupskim prostorijama nema tople vode.

- Ovo je cirkus, ovo je nenormalno, pet dana nema tople vode na stadionu, u utorak ima kad se čulo da odlazim u Istru, pa opet nema... Više se zbilja ne zna tko tu koga j.... U petak igramo utakmicu bez predstavnika kluba, nema knjižica, nema ni tko napraviti zapisnik. Zaista moraš biti majstor da se klub svede na te grane u tako kratko vrijeme. I sve to otkad su u klub upali oni koji do prije par mjeseci nisu ni znali što je nogomet - ogorčen je Igor Pamić.

Dojučerašnji trener Karlovca trenutno planira tek odmor, dok o poslu, kaže, "u ovom stanju" još uopće ne razmišlja. Iako su šanse gotovo ravne nuli, Pamić je navijačima i Karlovačnima koji su ga zdušno bodrili sukobu s upravom kluba ostavio nadu da bi ipak, možda u dogledno vrijeme, mogao nastaviti voditi plavo-bijele.

- Kada bi Stjepan Turković ponudio trenutnu ostavku i maknuo se iz kluba odmah bi, i bez posebnih zahtjeva, preuzeo treniranje ovih predivnih igrača. Odlazak Turkovića je jedan i jedini uvjet - odlučan je Pamić.

Iako su Pamićeve riječi želja mnogih, predsjednik Stjepan Turković i uprava se ponašaju kao da se ne radi o istom klubu. Mirne su duše prihvatili ostavke Pamića, Mejašića i Marčetića, a Srećka Lušića imenovali su novim trenerom kluba devastiranog u svakom pogledu.

No, unatoč svemu, iz svečane lože utakmice plavo-bijelih će i dalje gledati Branko Vukelić, Stjepan Turković i drugi politički "zaslužnici". Nakon svega "dobrog" što su posljednjih mjeseci učinili za klub jedino ostaje pitanje u kojoj ligi.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
14. svibanj 2024 10:07