PROMETNO U PARIZU

PSG u akciji: Beckham dolazi, Pastore odlazi?

Prema izvještajima BBC-a Beckham je nakon službene objave da će mu finale MLS lige protiv Houston Dynama biti posljednja utakmica za LA Galaxy, primio čitav niz ponuda
 AFP

Argentinski nogometni reprezentativac Javier Pastore (23) na izlaznim je vratima francuskog prvoligaša Paris Saint-Germaina, a kao njegov novi klub sve se glasnije spominje Milan. Prema tvrdnjama francuskih medija Pastore se nije uspio adaptirati na život u Francuskoj, a sve je nezadovoljniji i situacijom u klubu. Izgubio je sigurno mjesto u momčadi i sve češće grije klupu. Od 13 ligaških ogleda ove sezone nastupio je devet puta, pri čemu je četiri puta mijenjan, a zabio je tek jedan gol. U Ligi prvaka je nastupio u sve četiri utakmice, postigavši jedan gol uz jedinu asistenciju, međutim igrao je ukupno 212 minuta. Primjerice prošle sezone je u 33 nastupa zabio 13 golova uz pet asistencija i bio je glavni igrač pariškog kluba.

Kako 'Parisiens' tvrdi između Pastorea i trenera Carla Ancelottija odnosi su sve zategnutiji i Argentinac razmišlja o promjeni sredine. Navodno je njegov menadžer već stupio u kontakt sa sportskim direktorom Milana Ariedom Braidom koji Pastorea vidi kao glavnog igrača 'novog Milana'.

Pastore je u PSG stigao prošle sezone iz Palerma za 40 milijuna eura odštete.'Rossoneri' su spremni platiti do 25 milijuna eura odštete, plus uputiti u Pariz i jednog od igrača, za sada se spominje Ignazio Abate. Mladi Argentinac je prije PSG-a i Palerma igrao za Huracan i Talleres. Za argentinsku reprezentaciju sakupio je 13 nastupa.

S druge strane, PSG je jedan od glavnih interesenata za dovođenje engleskog nogometaša Davida Beckhama (37) koji je u potrazi za klubom u kojem će ispisati posljednje poglavlje svoje velike karijere...

Prema izvještajima BBC-a Beckham je nakon službene objave da će mu finale MLS lige protiv Houston Dynama biti posljednja utakmica za LA Galaxy, primio čitav niz ponuda iz Rusije, Australije, Brazila i Južnoafričke Republike.

Vjeruje se da će Beckham prihvatiti ponudu koja će mu omogućiti da redovito igra u prvoj momčadi, a odluku o nastavku karijere donijet će do sredine prosinca.

PSG je nekadašnjem kapetanu "gordog albiona" ponudio višemilijunski ugovor za transfer u studenom prošle godine, ali je tada ponuda odbijena iz obiteljskih razloga.

Međutim, nakon što je odveo LA Galaxy do drugog uzastopnog finala u MLS ligi Beckham je osjetio da je došlo vrijeme za novi izazov, a pariškom zovu biti će teško odoljeti, kako zbog amicioznosti kluba, tako i financijske izdašnosti ugovora.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
08. svibanj 2024 21:48