ODLAZAK IZ ANDALUZIJE

RAKITIĆ NA OTOKU? Brat Dejan dogovara transfer, prva opcija - Liverpool

Druga opcija je Manchester United, a treća je također sjajna - Atletico Madrid
 Ronald Goršić/CROPIX

Ivan Rakitić nikad nije bio bliži odlasku iz Seville, velike su šanse da Andaluziju napusti već ovog siječnja. Dok se on sa suprugom i kćerom odmara u španjolskim planinama prepuštajući se skijaškim izazovima, brat Dejan, koji ga zastupa, ovih je dana u Londonu dogovarao transfer. Koliko čujemo nije sve riješeno, ostali su još neki detalji, ali hrvatski reprezentativac mogao bi sletjeti na Otok.

U medijima se pisalo o zanimanju Atletico Madrida, Napolija, PSG-a i još nekih klubova s raznih strana kontinenta. Pojedini španjolski novinari tvrdili su kako se prošlog ljeta praktično dogovorio s Atleticom, čak i da je potpisao predugovor, ali da je suradnja odgođena jer tada nije mogao niti htio ostaviti Sevillu. Isto je tako poznato kako mu je aktualni poslodavac ponudio produženje ugovora pod boljim uvjetima jer aktualni istječe u ljeto 2015. godine. No, teze o Rakitićevom sigurnom prijelazu kod Diega Simeonea bile su trčanje pred rudo, ovog časa je vjerojatnije da će jedan od najboljih veznih igrača Primere napustiti Španjolsku.

Kad su se za njega zanimali Lokomotiv i Spartak iz Moskve ostao je hladan poput ruske zime, no Premership je nešto posve drugo. Rakitić se našao između Liverpoola i Manchester Uniteda, jedni i drugi ga žele i trebaju. Zabilježen je posjet skauta Liverpoola utakmici Primere u kojoj je Sevilla na gostovanju svladala Villarreal. Menadžer Brendan Rodgers i ranije je pokazivao zanimanje, a otkako je ostao na duže vrijeme bez Stevena Gerrarda spreman je što prije finištirati posao. No, Ivan ne bi samo oplemenio vezni red Redsa, ista stvar itekako treba Crvenim vragovima Davida Moyesa. Pitanje je koliko bi zadovoljilo Sevillu, jedno je sigurno - Rakitić u ugovoru ima zaštitnu klauzulu 40 milijuna eura. Ako to netko plati, njegov je. Neke procjene govore da će ga Andalužani pustiti za 10-15 milijuna eura. Hoće li doista?

Treća opcija je Atletico Madrid, koji bi mogao prodati Kokea, a za utrku s Barcelonom i Realom potrebna su mu pojačanja. Niti ta mu varijanta nipošto ne bi bila loša, Primeru ima u malom prstu, izostala bi potreba za većim prilagođavanjem. Rakitić bi mogao biti glavna hrvatska priča zimskog prijelaznog roka.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
11. svibanj 2024 07:08