REVOLUCIJA NA OTOKU

Rangersi i Celtic žele igrati u engleskoj ligi

 AP

Predsjednik Rangersa Charles Green još je jednom izrazio uvjerenje da će se škotski nogometni velikan uskoro natjecati s engleskim klubovima. Štoviše, uvjeren je da će se to dogoditi za najviše pet godina…

Klub iz Glasgowa je prošle godine zbog bankrota prebačen u četvrtu škotsku ligu. Polako je počeo graditi svoj povratak prema vrhu, ali Green već neko vrijeme kao konačan cilj ističe uključivanje u englesku Premierligu. Spreman je krenuti i iz pete engleske lige, samo kako bi u konačnici zaigrao u najjačoj konkurenciji.

- Hoće li se to dogoditi sljedeći tjedan, nakon što engleske vlasti promijene mišljenje, ili za pet ili deset godina, ne znam, ali siguran sam da će Rangers i Celtic napustiti Škotsku. Ipak, mislim da će se to dogoditi unutar idućih pet godina. Engleskim klubovima poručujem: ne bojte se nepoznatog. U budućnosti će biti više međudržavnih liga i to će promijeniti lice europskog nogometa. Ta se vrata polako otvaraju - rekao je Green za Mirror.

- Zašto engleski klubovi i vlastodršci ne žele Rangers i Celtic? Ako tvrde da to ne bi donijelo ništa njihovoj ligi, onda lažu. Gledao sam utakmicu između Southamptona i Wigana i na stadionu je bilo praznih stolica. Nema šanse da bi bilo tako da igra Rangers - zaključio je Green.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. svibanj 2024 13:43