OPROŠTAJ U SUZAMA

Razlozi Robijeva odlaska: Besparica, sukobi sa Upravom, prijetnje štrajkom...

Druga romansa Prosinečkog s klubom koji ga je lansirao na europski vrh nije završila hepiendom, ali je kao prvo trenersko iskustvo pristojan start za mladog stratega

Robert Prosinečki razišao se u ponedjeljak s Crvenom zvezdom poslije dvadeset mjeseci provedenih na klupi “crveno-bijelih”. Klupski čelnici priveli su hrvatskog trenera na rundu neugodnog preslušavanja i praktično iznudili njegovu ostavku odmah nakon nedjeljnog remija s Radom (2-2) u kojem je Prosinečki dvije trećine utakmice imao igrača viška. “Žuti” je tako ironijom sudbine na vlastitoj koži osjetio kako je šuplja narodna mudrost “u radu je spas”.

Premda neuvjerljiv ulazak u sezonu može poslužiti kao solidan alibi Zvezdinim čelnicima za otkaz Prosinečkom, bolje upućeni kažu da su odnosi trenera i uprave zapravo trajno narušeni još prije tri mjeseca. Prosinečki se lani u Zvezdi izborio za apsolutnu kontrolu nad svlačionicom, nakon otkaza sportskom direktoru Ivanu Adžiću dodijeljene su mu menadžerske ovlasti, ali je na kraju balade morao priznati Partizanu da je bolji u prvenstvu petu godinu uzastopce. Dojam je zagladio serijom pobjeda protiv gradskog rivala i osvajanjem srpskog kupa, što očito nije bilo dovoljno klubu velikog apetita. Osim toga, stao je na stranu igrača koj isu protekle sezone štrajom pokušali ishoditi zaostale plaće. Prosinečkom definitivno na ruku nisu išle niti okolnosti u kojima klub živi već duže vrijeme. Višemjesečna dugovanja igračima, prijetnje štrajkom, unutrašnja organizacija kluba u kojem su navijački lideri ujedno i predsjednikovi savjetnici te putuju čarter letovima na inozemna gostovanja itd.

- Veliki je pritisak u ovom klubu, čak i prevelik. U proteklih godinu i pol uložio sam cijelog sebe i nevjerojatno mi je žao što se ovako rastajemo. Ipak, odluku nisam donio preko noći. Nakupljale su se stvari i na kraju sam osjetio da ne mogu više izdržati. Siguran sam da iza sebe ostavljam momčad koja ima budućnost, uvjeren sam da Francuzima u četvrtak neće biti lako protiv Zvezde - rekao je Prosinečki.

Druga romansa Prosinečkog s klubom koji ga je lansirao na europski vrh nije završila hepiendom, ali je kao prvo trenersko iskustvo pristojan start za mladog stratega. Prosinečki je u CV upisao jedan trofej i može se pohvaliti raritetnim učinkom u duelima s Avramom Grantom, nekadašnjim finalistom Lige prvaka i dojučerašnjim trenerom Partizana. Prosinečki ga je proljetos u “vječitim derbijima” savladao čak tri puta..

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. svibanj 2024 17:20