POSTALI SU VIŠAK

RB Salzburg protjerao petoricu stranaca

Austrijski nogometni prvak Red Bull Salzburg odlučio je iz prve momčadi udaljiti čak petoricu stranih nogometaša...

Brazilci Douglas, Cristiano i Leonardo, Šveđanin Rasmus Lindgren i Urugvajac Joaquin Boghossian postali su višak. Svoj petorici je rečeno da će trenirati u rezervnoj momčadi FC Lieferingu, koji se natječe u trećoj ligi, dok ne pronađu nove klubove.

- Oni neće igrati više nikakvu ulogu u našoj prvoj momčadi. Nema nikakvog smisla imati momčad od 30 igrača – veli sportski direktor Ralf Rangnick, bivši trener Stuttgarta, Hannovera, Schalkea i Hoffenheima.

Nakon što je proizvođač energetskih napitaka Red Bull preuzeo Salzburg 2005. godine, taj je klub često bio na meti kritika zbog velikog prometa igrača i trenera, ali nedostatka jasne filozofije.

Klub je osvojio četiri naslova prvaka Austrije u zadnjih šest godina. Dominirao je austrijskim nogometom, ali im je izmicao san o plasmanu u Ligu prvaka. Ove godine su zapeli već u drugom pretkolu, i to od amatera iz Luksemburga Dudelangea.

Ricardo Moniz je u lipnju zbog neslaganja s upravom napustio klupu Red Bull Salzburga. Umjesto njega, doveden je njemački stručnjak iz Paderborna Roger Schmidt, a posao je u svojstvu sportskog direktora dobio i Ralf Rangnick, koji je kritizirao standarde austrijske Bundeslige.

- Prošle sezone smo osvojili naslov prvaka jer ga nitko drugi nije dovoljno želio. Koliko je igrača iz austrijske lige zaigralo za reprezentaciju Austrije u kvalifikacijskoj utakmici za SP protiv Njemačke? - upitao se glasno Rangnick, a onda je odmah odgovorio:

- Niti jedan!

Klub je ovoga ljeta doveo 11 novih igrača, od toga petoricu zadnjeg dana prijelaznog roka, dok je čak 13 igrača otišlo, jer nisu imali više budućnost u tom klubu, uključujući i petoricu spomenutih kojima su izlazna vrata pokazana u četvrtak.

Nakon što je nekadašnja Austria Salzburg bila preimenovana u Red Bull Salzburg i promijenila klupske boje, mnogi navijači bili su razočarani i oformili su novi klub pod imenom Austria Salzburg, koji nastupa u tradicionalnim ljubičastim dresovima i danas je član trećeg razreda austrijskog nogometa...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
02. svibanj 2024 13:43