LIGA PRVAKA

Real Madrid na United, Barcelona protiv Milana!

U švicarskom Nyonu danas je održan ždrijeb osmine finala najjačeg nogometnog natjecanja Europe - Lige prvaka. Najzvučniji ogled je definitivno onaj između Real Madrida i Manchester Uniteda...

Kao drugoplasirana momčad skupine, Real Madrid je bio osuđen da će izvući jednog od pobjednika, a kuglica je htjela da to bude Manchester United. Zanimljivo, u povijesti europskih klupskih natjecanja Real Madrid je u tri od četiri ogleda s Unitedom izašao kao pobjednik.

Pozitivna vijest za "kraljevski klub" je i ta da njegov trener Jose Mourinho u 14 utakmica protiv momčadi menadžera Sir Alexa Fergusona ima šest pobjeda i šest remija, te tek dva poraza!

Drugi najzanimljiviji par je susret Arsenala i Bayern Münchena. Bavarci, gledamo li povijest međusobnih duela, u susret ulaze s blagom psihološkom prednošću s obzirom da su u četiri dosadašnja susreta upisali dvije pobjede, te po jedan remi i poraz. Osim toga, Bayern je slavio u posljednja četiri od pet nokaut-susreta protiv engleskih momčadi u europskim natjecanjima.

Prema mnogima najveći favorit za osvajanje Lige prvaka, Barcelona, izvukao je talijanskog vice-prvaka Milana u osmini finala. Bit će to 14. europski susret dvaju klubova, a katalonska momčad slavila je dosada u šest, Milan u tri, dok su četiri susreta završila neriješenim rezultatom.

Ukrajinski Šahtar za koji nastupaju dvojica hrvatskih reprezentativaca, Darijo Srna i Eduardo da Silva, igrat će u osmini finala protiv aktualnog njemačkog prvaka - Borussije Dortmund. U jedina dva dosadašnja susreta slavila je dortmundska momčad.

Spomenimo i da su ostali parovi Lige prvaka Galatasaray i Schalke 04, Celtic i Juventus, Valencia i PSG, te Porto i Malaga.

Prvi susreti osmine finala igraju se između 12. i 20. veljače 2013. godine, dok su uzvrati na rasporedu između 5. i 13. ožujka.

UEFA će iza 15 sati objaviti točan raspored odigravanja utakmica.

Barca i Real favoriti na kladionicama

Španjolski nogometni velikani Barcelona i Real Madrid najveći su favoriti za osvajanje Lige prvaka prema najvećim britanskim kladionicama.

Najviše izgleda daje se Barci koja na ukupnu pobjedu ima koeficijent 3.25, drugi je Real Madrid s koeficijentom 5, a treći Bayern i Borussia Dortmund s koeficijentom 8. Zatim slijede Juventus (11), Manchester United (13), PSG (21)... Najmanje izgleda za osvajanje europske krune imaju Celtic (150) i Galatasaray (250).

PAROVI OSMINE FINALA:

Galatasaray (Tur) - Schalke (Njem)

Celtic (Ško) - Juventus (Ita)

Arsenal (Eng) - Bayern (Njem)

Šahtar (Ukr) - Borussia Dortmund (Njem)

Milan (Ita) - Barcelona (Špa)

Real Madrid (Špa) - Manchester United (Eng)

Valencia (Špa) - PSG (Fra)

Porto (Por) - Malaga (Špa)

Ždrijeb osmine finala bio je poludirigiran. Međusobno nisu mogli igrati klubovi iz iste zemlje, te iz iste skupine. Prve utakmice na rasporedu su 12. i 13. veljače, te 19. i 20 veljače, dok su uzvrati 5. i 6. te 12. i 13. ožujka.

U 14 sati na rasporedu je i ždrijeb 16-ine i osmine finala Europske lige.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 02:21