DELIRIJ U ZADRU

Reno nije ni znao: 'Ma kakvi produžeci?!; Perica: Otac mi je bankrotirao od čašćenja

Produžetak!? Koji produžetak, što to govorite? - zborio je prvi čovjek kluba is Stanova, Reno Sinovčić, koji je ostao u Zadru zbog poslova, nije išao u Zagreb
 Drago Sopta/CROPIX

U jednom stanu na Bilom Brigu, ovećem naselju u kojem živi i obitelj Perica, glava te obitelji, g. Damir, znao je da je na poluvremenu Dinamo vodio.

- E, čuo sam da je 2:0!

U trenu kad smo razgovarali nije znao da je 2:2. I još nije znao da je strijelac obaju golova Zadra bio Stipe, njegov sin, rođen u srpnju 1995.

- Ma, je! Kako...

A i ovo je bilo čudno:

- Produžetak!? Koji produžetak, što to govorite? - zborio je Reno Sinovčić koji je ostao u Zadru zbog poslova, nije išao u Zagreb.

To je rekao nakon 90. minute. Nakon 120 i još onih nekoliko vremenske nadoknade.

- Sve se može kad se hoće, čestitke igračima i struci!

Jasno, spontano je i vrlo veselo bilo slavlje Zadrana podno maksimirskog Juga nakon senzacionalne pobjede u Maksimiru. Pobjedu Zadranima donio je Stipe Perica, momak star tek 17 godina, momak kojemu je ovo bila tek četvrta seniorska utakmica i prvi golovi. Golovi koje će pamtiti vječno.

- Čekajte, čekajte, moram prvo pitat' trenera mogu li vam uopće išta kazati - branio se mlađahni i još uvije neiskusni i simaptični Perica. - Naravno da mi je drago, zaista ne znam kuda bi sa sobom od sreće, ali nisam samo ja junak, junaci su i Ivančić i Hržan koji su mi dodali te lopte - i dalje se branio Perica.

Nakon laganog tupkanja i gledanja u pod, jer mu je kamera vrlo strana, mladac je iskreno nastavio:

- Hoće li se slaviti? A, mislim da hoće, čača me je zvao i kazao da je već bankrotirao - misleći na čašćenje vlastitog oca u Zadru, kazao je Perica i pošao u zagrljaj trenera Ferde Milina te ušao u autobus.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
15. svibanj 2024 16:28