MAXTV PRVA LIGA

RIJEKA - HD 2-0 Benko pogotke proslavio 'bosanskim grbom', Rijeka sve bliže Hajduku

Prošle sezone Benko je u Prvoj HNL dao 19 golova, ove ih je već nakon 18. kola zabio 14!
 Goran Sebelic / CROPIX

Nakon remija protiv Slaven Belupa (2-2) Rijeka je u odgođenom susretu 16.kola Prve HNL svladala Hrvatski dragovoljac 2-0. Po tko zna koji put ove sezone junak momčadi s Kantride bio je Leon Benko koji je postigao oba gola.

Kramarić na desnu polušpicu, Sharbini lijevo, Alispahić iza Benka i - juriš. To je bila inicijalna ideja Matjaža Keka koja je u jučerašnjem prvom (a ukupno drugom) poluvremenu utakmice između Rijeke i Hrvatskoga dragovoljca donijela juriš, ali bez ikakvoga konkretnoga efekta.

Na odmor se otišlo sa 0:0 te uz grmljavinu zvižduka prvom pomoćniku Draženu Pejiću (čovjek nije spuštao zastavicu, Bijelima je stalno mahao zaleđe pogodivši u pet od sedam situacija). Dragovoljci jučer nisu, kao 10. studenoga, gubili 0:1 nakon 45 minuta premda je, s obzirom na viđeno, Rijeka trebala imati barem dva gola plusa.

1:0 - Benko

Brezovec ubacuje zdesna, a poluvolejom s lijeve strane u suprotni Čovićev kut loptu šalje (naravno!) Leon Benko. Odlična golgeterska reakcija i - 1:0.

Nakon realizacije Benko je i “odmjerio pola ruke” prema sjeveru (pomoćnome sucu ili nekom navijaču) pa zaradio žuti karton.

2:0 - Benko

U 75. i 79. gosti promašuju dva zicera ( Jelić pa Bačelić-Grgić) da bi ih, logično, već u 80. minuti stigla kazna. Opet iznimno poduzetni Kramarić ubacuje s lijeve strane, lopta prolazi kompletnu zadnju liniju Dragovoljaca i dolazi do (naravno!) Benka koji je sa njom ušetao u gol - 2:0.

Prošle sezone Benko je u Prvoj HNL dao 19 golova, ove ih je već nakon 18. kola zabio 14!

Rijeka je, uz daleko više muke od navijačkih očekivanja, u posljednjih 15-ak minuta utakmice došla do tri silno vrijedna boda i time napokon došla do boljeg učinka na Kantridi nego u gostima (17:16). U nedjelju, opet domaća utakmica, stiže Pamićeva Istra.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. svibanj 2024 06:50