DOBRE VIBRACIJE

Rijeka od Hajduka želi Limu, Cesarec oduševio Kantridu: 'Ne želim u inozemstvo!'

Mene je naša liga ugodno iznenadila. Naravno da ima problema i prostora za promjene nabolje, ali.... Ima i dobrih mladih igrača, ima i dobrih klubova! - kaže Cesarec
 Ante Čizmić/CROPIX

Danijel Cesarec (29) jedan od ključnih ljudi Rijekine momčadi. Nije i ne može biti slučajno što je najvidljiviji dio novog riječkog nogometnog projekta, prva momčad, u renesansu zakoračio kad je Danijel postao Rijekinim igračem. Sve je na travnjaku krenulo nabolje. Igra, rezultati, efikasnost... I kvalitete drugog sjajnog napadačkog imena, Leona Benka, istinski su do izražaja došle kad je došao Cesarec. Nema tu koincidencije. To su iskustvo i kvaliteta, to je pozitiva ljudska i nogometna!

Došao (bez priprema) tek u šestome kolu pa odmah postao temelj svake taktičke varijante i svih jesenskih uspjeha. Neočekivano?

- Moram odgovoriti: da, ipak pomalo neočekivano! - smije se Cesarec.

- Normalno, vjerovao sam u sebe, ali da ću se baš toliko dobro i toliko brzo uklopiti u jednu, i bez mene novu momčad, u novi klub, novi grad... To se baš i nije dalo očekivati, ali se dogodilo. Hvala suigračima i stručnom stožeru, navijačima, ljudima u klubu. Samim time kako su me, doslovno trenutačno, sjajno prihvatili sve je bilo nemjerljivo lakše.

Ugovor - samo do kraja sezone! Planovi?

- Jednostavni za objasniti, u dva "čina". Prvi: mislim samo na to kako se na zimu što bolje pripremiti pa proljeće i što bolje igrati. Drugi: kad klub nađe za shodno ja sam spreman na razgovor.

Znači, radije Kantrida nego inozemstvo?

- Ovako ću vam reći - ja sam s Rijekom, klubom i gradom, prezadovoljan. Meni je u Rijeci - fenomenalno!

Prva HNL?

- Može pričati tko što hoće, ali ja dugo nisam bio "unutra" i nisam detaljno pratio, a mene je ugodno iznenadila. Naravno da ima problema i velikog prostora za promjene nabolje, ali.... Ima i dobrih mladih igrača, ima i dobrih klubova!

Lima s Poljuda na Kantridu?

Lijevi bek kojim bi Rijeka htjela ojačati konkurenciju na toj poziciji, jedan od prvih riječkih pickova je - Ruben Lima! Hajdukov je Portugalac pod ugovorom, ali kontakt traje, Kantrida se nada iznaći rješenje. Priča, dakle, nije zaključena, ali je itekako otvorena. Lima je taj koji će ove zime možda "iz bijelog u bijelo". Samo što mu se u "novom bijelom" sigurno ne bi događale problemi s isplatom ugovorenog!

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. svibanj 2024 18:40