ZAVRŠILI PRIJELAZNI ROK

RNK SPLIT PREDSTAVIO POJAČANJA IZ ISTRE Blagojević i Woon: 'Želimo s Crvenima u Europu'

Mate Bilić, Henri Belle i Tomislav Glumac više nisu na transfer listi i putovat će na pripreme u Tursku
 Tom Dubravec / CROPIX

S dva dana zakašnjenja, ali na vrijeme da bi s ostatkom momčadi otputovali na pripreme u Tursku, Slavko Blagojević i Chung Woon predstavljeni su kao novi igrači RNK Splita. Vinkovčanin je potpisao vjernost na četiri godine, a ugovor Korejca kraći je za šest mjeseci.

- Nadam se da neće ostati toliko dugo nego da će nakon određenog vremena i odličnih igara otići u još bolju sredinu, te tako pomoći i sebi i nama – rekao je klupski menadžer Ivica Križanac. – Slavko je jedan od tri najbolja defenzivna vezna igrača u HNL-u u ovom trenutku, dok se Woon pokazao kao sasvim dobar lijevi bek, a po potrebi može odigrati i kao lijevi stoper. Minimum koji očekujemo od njih je da budu na razini igara u Istri 1961.

Križanac je ustvrdio da je s ovime 99,9 posto za RNK završen zimski prijelazni rok.

- Mislim da imamo sve što nam treba. U drugom dijelu je tek 17 prvenstvenih utakmica i Kup u kojemu smo u četvrtfinalu. S postojećim kadrom to se može normalno odraditi, nema potrebe za širenjem. Naravno, uvijek nešto može iskočiti, ali jedino ako je dobro i jeftino, čak besplatno.

Stekao se dojam kako će RNK biti daleko ambiciozniji na ljeto, čim Križanac malo dublje uđe u posao, ali o tom potom. Potreba za širenjem kadra je nestala i zato što Mate Bilić, Henri Belle i Tomislav Glumac više nisu na transfer listi.

- Možda je transfer lista malo prejak izraz. Oni su u jednom trenutku bili u izlogu, na prodaju, ali i dalje su igrači Splita na koje najozbiljnije računamo i putovat će u Tursku.

Na licu Blagojevića se doista vidjelo da je zadovoljan dolaskom u Park mladeži, podsjetio je da je u prošlosti bilo dosta kontakata, tek sada se sve poklopilo.

- Split je inzistirao na mom dolasku, ja sam bio jako sretan kad sam čuo za to. Kad me Križanac nazvao, rekao sam mu da ću pješke doći iz Pule u Split. Što ne znači da mi je u Puli bilo loše, o mom boravku tamo u dvije i pol godine ne mogu reći jednu ružnu riječ. Jednostavno sam osjetio da sam nadišao tu sredinu, zaželio sam se promjene i mislim da je ovo najbolja opcija. Bila je još ponuda moldavskog Šerifa i jedna iz Mađarske.

Dodao je da će se potruditi zabiti gol bivšem klubu već 6. veljače kad upravo Split i Istra 1961 otvaraju nastavak prvenstva.

- Zabiti, ali ne i slaviti.

Woona zanima okušati se sa Splitom u Europskoj ligi, pratio je Crvene u njihovom pohodu prošlog ljeta.

- Nadam se da ćemo izboriti Europu, ja ću sa svoje strane dati sve najbolje od sebe svaki put kad izađem na teren.

Pitali smo Woona nada li se pozivu u reprezentaciju Južne Koreje ukoliko se dokaže u Splitu. Za Azijski kup koji se trenutno održava u Australiji malo je kasno, ali u budućnosti…

- Takve naznake sam dobio dok sam bio na odmoru kod kuće. Ako ću igrati dobro, siguran sam da ću zaslužiti poziv.

Split je inače Puljanima platio odštetu koja ostaje u domeni poslovne tajne, ali razgovori su bili teški i intenzivni, naglasio je Križanac. Momčad danas preko Sarajeva i Istanbula putuje u Belek gdje će se zadržati dva tjedna i na turskoj rivijeri odigrati ukupno šest utakmica.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
08. svibanj 2024 04:41