SLUŽBENO

Ronaldinho potpisao za Flamengo

'Nismo samo doveli igrača, Ronaldinhovim dolaskom doveli smo i izazov svim našim profesionalcima da budu još bolji. Ovo je projekt kojim sam se bavila od prvoga dana'
 AP

Višednevnim nagađanjima oko nastavka Ronaldinhove karijere stigao je kraj . Brazilski nogometni reprezentativac potpisao je tri i pol godine dug ugovor za Flamengo.

- Svakodnevno i na svakome mjestu ljudi su nas ispitivali hoćemo li ga dovesti. Ti su nam upiti bili pogonsko gorivo. Nismo samo doveli igrača, Ronaldinhovim dolaskom doveli smo i izazov svim našim profesionalcima da budu još bolji. Ovo je projekt kojim sam se bavila od prvoga dana kada sam zasjela na predsjedničko mjesto - kazala je Patricia Amorim.

- Mnogi su kritizirali Ronaldinhova brata i agenta kada je rekao da pravila igre diktiraju u Milanu. Mi smo shvatili što je želio reći i zaputili se ondje. Shvatili smo i da ni sa kime nije zaključio pregovore i uspjeli ga dovesti. Iza nas je teška godina, ali dobru smo bazu igrača sakupili za sljedeću. Navijači nam se mogu odužiti puneći stadion i kupnjom suvenira i dresova, to je ono što od njih želimo zauzvrat u ovome poslu - dodala je.

Ronaldinho bi se službeno trebao oglasiti na press-konferenciji koja je zakazana za četvrtak.

Podsjetimo na samu sagu Ronaldinhova odlaska sa San Sira. Sam je na odlazak, tvrdi, počeo pomišljati kada je krajem prošle sezone klupu napustio Leonardo, a dodatni su mu signali da za njega u Milanu ima sve manje mjesta bili ukazivani učestalim sjedenjima na klupi za pričuve. Dolazak Antonija Cassana dodatno je potvrdio da će se teško ustabiliti u početnoj momčadi i počelo se raditi na raskidu njegova ugovora.

U igri za potpis bili su matični Gremio, ali i Blackburn Roversi, prije no što je sam Brazilac potvrdio da želi natrag u domovinu. Javili su se iz Flamenga, Palmeirasa, a posljednjih dana i iz Corinthiansa, no, pokazalo se u ponedjeljak, ciljnu vrpcu utrke za Ronaldinhom prvi je presjekao Flamengo...

Punim imenom Ronaldo de Assís Moreira nogometnu je karijeru započeo u Gremiju 1998. odakle je nakon tri godine ostvario transfer u Europu gdje je proveo sljedećih deset godina igrajući za PSG (2001.-2003.), Barcelonu (2003.-2008.) i Milan, svoj posljednji klub na Starome kontinentu. Vrhunac karijere dosegao je u Barceloni s kojom je osvojio Ligu prvaka i dva naslova u Španjolskoj, ali i u dva navrata postao najboljim nogometašem svijeta u FIFA-inom izboru (2004., 2005.).

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
02. lipanj 2024 19:35