PRVIJENAC U KOCKASTOM

Sammir: 'Ne sjećam se poljupca sa Štimcem, ali ako je tako bilo, to mi je najdraža pusa u životu'

Moja cijela karijera može stati u rečenicu, ‘prvo su mi zviždali, a potom pljeskali’ - nasmijao se dobro raspoloženi Sammir
 Srdjan Vrancic / CROPIX

Za neke je to bila bespotrebna revija na Kantridi dok su je drugi nazivali tek nešto težim treningom. Ipak, za Sammira će utakmica reprezentacije i selekcije HNL-a uvijek ostati u posebnom pamćenju. Dinamova desetka zabio je prvijenac za Hrvatsku...

Iz svlačionice je izašao među posljednjima, a u ruci je čvrsto držao dres s utakmice.

- Ne dam ga nikome. Imat će posebno mjesto gdje god da budem živio - otkrio je Sammir koji je u igru ušao u drugome poluvremenu, malo povezao redove i prekrasnim pogotkom izjednačio rezultat.

- Jako sam zadovoljan. I mislim da svi skupa trebamo biti ponosni na sve ono što smo vidjeli u Rijeci - jasan je Sammir koji je stavio soli na rep svojim kritičarima. Nemali je broj onih koji ga nisu htjeli vidjeti u hrvatskom dresu, a i sada se ne mogu pomiriti da je Sammir “unutra”.

Stalne kritike

- Mene se kritizira od kada sam došao, ali uvijek sam im govorio, ‘evo, tu je teren, pa da vidimo’. Na sreću po mene, ima i onih koji me podržavaju i to je nešto što me tjera naprijed - jasan je Sammir koji je posvetu za gol uputio u Brazil.

Sin Noah još je malen pa ne shvaća čime se to otac točno bavi, ali ne sumnjamo kako će biti ponosan kada jednog dana odvrti kadrove Kantride... Pogodak je Sammir proslavio u zagrljaju s izbornikom. Igor Štimac nagradio ga je poljupcem.

- A da? - bio je iznenađen. Euforija je očito uzela danak pa se Sammir nije sjećao detalja s utakmice.

- Ako je tako, to mi je jedan od dražih poljubaca u životu. Hvala izborniku na prilici koju mi je ponudio i siguran sam da ga neću razočarati. Ni njega, ni navijače Hrvatske - obećao je Sammir.

Nije htio o ozračju u kojem se igrala utakmica na Kantridi.

- Moje je da igram.

Činjenica je kako su mu u Rijeci često fućkali, ali u srijedu je, eto, aplauzom ispraćen s Kantride.

- Pa moja cijela karijera može stati u rečenicu, ‘prvo su mi zviždali, a potom pljeskali’ - nasmijao se dobro raspoloženi Sammir prije nego smo se prebacili na Dinamo.

Bod zvan čežnja

U zadnje vrijeme, kada ga nema na travnjaku, “modri” su neprepoznatljivi. U Zaprešiću su počeli igrati nakon što je ušao u igru, a da ga u Splitu nije bilo moglo se vidjeti na Dinamovoj igri, a i po rezultatu...

- Možda tako izgleda, ali nema to veze sa mnom. Dinamova snaga je u kolektivu.

Ta snaga ne manifestira se u Ligi prvaka gdje je bod još uvijek čežnja...

- Doći će i to. Uvjeren sam - zaključio je Sammir.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. travanj 2024 03:02